7 yaşındaki Ali Nihat Gök, bir sabah uyandı ve ayaklarının tutmadığını fark etti. Yataktan kalktı, yürümeye çalıştı. Ancak bir iki adımda yere yığıldı. Acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı. 2 hafta kaldığı hastanede bir dolu tetkik yapıldı. Tedavi içinse maalesef ümit verilmedi. Gök Ailesi yaptıkları araştırma sonrasında Acıbadem Eskişehir Hastanesi ‘nin yolunu tuttu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Tuncer Göker ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla, Ali Nihat Gök yeniden yürümeye başladı.

 

BİR SABAH UYANDI VE AYAKLARI TUTMADI

Eskişehir’de yaşayan 87 yaşındaki Ali Nihat Gök, yaklaşık 3 ay önce her zamanki saatinde uyandı. Ancak bu sefer bir farklılık vardı. Yürümeye çalışırken yere yığıldı ve kalkamadı. Acil bir şekilde hastaneye kaldırılan Gök’e bir dolu tetkik yapıldı. Daha öncesinde geçirilmiş bir bypass operasyonu ve kanser tedavisi vardı. Ali Nihat Gök, yaklaşık 2 hafta hastanede yattı. Ancak müdahaleden kaçınıldı.

 

TEDAVİ İÇİN AMELİYAT ŞARTTI

Ali Nihat Gök’ün kızı Duygu Gök Özden babasının yeniden sağlığına kavuşabilmesi için derin bir araştırma içerisine girdi. Yaptığı araştırma sonrasına Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Tuncer Göker’e başvurdu. Dr. Göker, hastanın sırtında omurilik kanalına bası yapan bir lezyon olduğunu ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini belirtti.

 

AMELİYATTAN 1 AY SONRA YÜRÜMEYE BAŞLADI

Ambulansla Acıbadem Eskişehir Hastanesi’ne getirilen Ali Nihat Gök, gerekli tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Tuncer Göker ve ekibinin başarılı geçen operasyonunda hastanın sırt bölgesindeki omurilik kanalı serbestleştirildi. Ameliyattan 10 gün sonra Ali Nihat Gök, fizik tedaviye başladı. 1 ay içerisinde de yeniden yürümeye başladı.

 

“HASTAMI AYAKTA GÖRMEK ÇOK GÜZEL”

Ali Nihat Gök’ün tedavisinin ardından Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Tuncer Göker, şu bilgileri verdi, ” Hastamız bize geldiğinde iki bacağı tama yakın felçti. İdrar kaçırma şikâyeti vardı ve tamamen yatağa bağımlıydı. Ali Bey’in bası altında olan sırt bölgesindeki omurilik kanalına serbestleştirme ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrasında hastamız bacaklarını hareket ettirmeye başladı. Fizik tedavi seanslarının ardından da yavaş yavaş yürümeye başladı. Ali Nihat Bey’i desteksiz bir şekilde yürüyor görmek bizi çok mutlu etti. 87 yaşındaki Ali Nihat Gök, yeniden yürüyebilmenin, kızı Duygu Gök Özden ise babasını yeniden sağlıklı görmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Editör: TE Bilişim