Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan görüşmeler sonucunda, yeşil kartlılar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların diğer sağlık kurumlarından sevk getirmeksizin ESOGÜ Hastanesi’ndeki tüm sağlık hizmetlerinden faydalanması kararlaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren Global Bütçe Anlaşması ile yeşil kartlıların yanı sıra engelli ve yaşlılık maaşı alan hastaların artık devlet hastanelerinden sevk almadan ESOGÜ Hastanesi’nde muayene ve tedavi olabileceklerini söyledi. Prof. Dr. Başar Sırmagül açıklamasına şöyle devam etti:

“Önceden yeşil kartlı, engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar devlet hastanelerinden sevk alarak hastanede muayene olabiliyorlardı. SGK ile yapılan anlaşma gereği sevk sorununun ortadan kalkmasıyla, başta yeşil kartlı hastalar olmak üzere, engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar herhangi bir sevk kağıdı almadan hastanemize başvurabilecekler. Hastanemiz poliklinikler girişinde bulunan Yeşil Kartlı Hasta Başvuru Birimi’ne müracaat eden (belli bir bölümde takipli olan hastalar ile yeni doğanlar hariç) yeşil kartlılar ile engelli ve yaşlılık maaşı alan hastalar, ön muayenede değerlendirilerek ilgili polikliniğe yönlendirilecekler.”
Editör: TE Bilişim