Gırtlak rahatsızlığı nedeniyle Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne başvuran Mustafa Ayanoğlu, ancak 3. basamak hastanelerde uygulanabilen bir ameliyatla sağlığına kavuştu.
Hastanenin Kulak Burun Boğaz polikliniğine başvuran, nefes darlığı, solunum sıkıntısı ve ses kısıklığı sorunu yaşayan 55 yaşındaki Murat Ayanoğlu’na yapılan muayenede nefes borusunu tamamen tıkayan ve boyundaki önemli yapılara yayılmış olan larenks ( gırtlak ) tümörü tanısı konuldu. Hastaneye yatırılan Ayanoğlu, Kulak Burun Boğaz uzmanları Op. Dr. Alper Dilci ve Op. Dr. Emine Şakalar tarafından ameliyat edildi. Ameliyat ekibinin yaklaşık 8 saat süren başarılı operasyonuyla ‘Total Larenjektomi ve Bilateral Boyun Diseksiyonu’ ameliyatı uygulanan hastanın soluk borusundaki tümörün yayılmış olduğu kısım ve boynundaki tüm lenf dokuları çıkartılarak gırtlak tümörü temizlendi.
Uzmanlar, uzun süre sigara ve tütün ürünleri tüketen kişilerde gırtlak tümörünün daha sık görüldüğünü, sinsice ilerleyip hızla yayılabilen bu hastalıkta erken tanının çok önemli olduğunu belirterek, süreli ses kısıklığı ve solunum sıkıntısı şikayetleri olan sigara ve tütün kullanıcılarının erken dönemde hastaneye başvurmalarının hayati önem taşıdığını belirttiler.
Editör: TE Bilişim