Gelecek nesilleri yaratan öğretmenlerdir. Bir ülkenin geleceğini yetiştirmek gibi ağır bir sorumluluğu vardır, öğretmenin. Bu yolda ulaşamadığı hiçbir kalp kalmamalıdır. İnsanın beynine giden yol kalbinden geçer. Kalbine giremediğimiz öğrencinin beynine de giremeyiz. Sevilen ders yada sevilmeyen ders yoktur, aslında sevdiğimiz öğretmenin anlattığı ders vardır. Ders sevilmez dersi anlatan kişi sevilir. Öğretmenin en önemli görevi öğrencisinin kalbine dokunmak olmalıdır. O kalpte kendi ismini görebiliyorsa, kalpleri fethetmiş demektir. İnsanın başkenti kalbidir .
     Öğretmenlik mesleği özveri ve yürek işidir. Dersimiz bitti mi işimiz bitmez bizim, öğrencimizin derdi bizim derdimizdir. Asla normal bir memur gibi olamayız eve iş getiririz çoğu zaman yazılı kağıdı okur, ders planı yapar, ders çalışırız . Öğretmenlik de bitmeyen bir öğrenciliktir aslında. Her öğrenci yeni bir hayat yeni bir tecrübedir. Derdi olanla üzülür, sevinci olanla güleriz. Kendi çocuğumuza gösteremediğimiz sabrı öğrencilerimize gösteririz. Her öğretmen bir anne ve babadır.  Her gün yeni bir el uzanır hayatımıza. Bir öğrencimizin elinden tutarken, dünyanın elinden tutar gibi tutmak zorundayız .
   Bir öğrencimizin derdiyle ilgilenirken, dünyanın derdiyle ilgilenir  gibi ilgilenmeliyiz. Bir öğrencimizin gözlerinin içine bakarken ülkenin geleceğine bakarız aslında. Bir insanla ilgilenirken tüm  insanlıkla ilgileniriz her gün öğrenmeye aç yüreklere dokunur, beyinlere gireriz. Bir sınıfta ders anlatırken, dünya bizi dinliyormuş gibi ders anlatırız.
    Öğretmen küçük bir tohumun içinde  ki fidanı görebilendir. Her çocuk yeni bir fidan her fidan yeni bir ormandır keşfedilmeyi bekleyen, bazen kendini gösteren, bazen saklanan. Önemli olan görebilmektir. Dokunabilmektir yeni hayatlara küçük kalplere.
     O yüzden her öğrencimizi bir oya gibi işlenmeli, kırmamak için özen göstermeliyiz . İnsan sevmediği, ya da kızdığı birisinin elinden bal bile yemek istemez. Yeni nesillerin mimarları öğretmenlerdir. Sevgisiz bir ortamda yeni nesiller yetiştiremeyiz.