Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can bütçede alarak açıklamalarda bulundu. 2015 yılı bütçesinin gerek bütçe rakamları açısından gerekse geçmiş dönemlerle kıyaslandığında hükümet için bir başarı karnesi olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti. Can şöyle konuştu: "2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı 6. Maddesi üzerinde şahsım adına lehte olmak üzere söz almış bulunmaktayım bu vesileyle genel kurulu saygıyla selamlıyorum.
AK Parti Hükümetlerimizin 13. Bütçesi olan 2015 yılı bütçesi gerek bütçe rakamları açısından gerekse geçmiş dönemlerle kıyaslandığında hükümetimiz için bir başarı karnesi olarak kayıtlara geçmektedir. 
2002 Öncesi bütçe konuşmalarında hükümetler bütçelerinin başarısızlığına bahane arayan ifadelerle kürsüye çıkarken, bugün gururla ifade ettiğimiz hizmetlerimizi, milletimizin artan refah seviyesini anlatmak için kürsüye çıkan bir iktidar var.
2002 Yılına kadar 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türkiye’nin eriştiği seviyeyi bu ülkeye reva görenlerin 12 Yıllık AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan icraatları da anlayıp idrak etmesi zaten beklenemez.
Türkiye’yi, yapay tartışmalarla, sanal korkularla, kendi milletini, kendi devletine düşman ilan eden, bir zihniyetle Türkiye 1940‘lardan 2002 ye kadar devam eden istisnai dönemler dışında enerjisini kaybetti. 
Ancak Milletine inanan AK Parti iktidarı bu enerjiyi tekrar milletinden alarak Türkiye’nin bükülen belini doğrultmuş, başı öne düşürülen milletin başını dik tutmayı başarmıştır.
Yeni Türkiye kavramını bugün anlamayan, anlamak istemeyenler içinde 2015 yılı bütçesi bir kılavuz niteliğindedir. Eski Türkiye’nin 2002 yılı bütçesiyle yan yana koyulduğunda ise daha net anlaşılan bir bütçedir. 2015 bütçemizin büyüklüğü 473 milyar Türk Lirası.2002’de bu rakam 119 milyar Türk Lirası’ydı. 
2023 Vizyonu için yapılan bütçe ile faiz lobilerini zengin eden bütçe arasındaki farkı anlatan rakamları da vermekte yarar var.
2002 de Toplam bütçe harcamalarının yüzde 43,2’sini faiz ödemeleri oluşturuyordu, bugün yüzde12. 1984-2002 döneminde ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırım 14,6 milyar dolar iken,
 2003 yılından bugüne toplam 145 milyar oldu. 2002 de ımf borcu 23 buçuk milyar dolar iken bugün bu rakam 0. 
2002 yılında milletten alınan vergi gelirlerinin yüzde 85’ini faiz giderlerine veren bu ülkede bugün bu oran yüzde 14’lere gerilemiştir. 
Faiz ödemeleri olarak o gün milletin cebinden çıkan para bugün milletin cebine hizmet olarak tekrar geri dönüyor. 
Türkiye artık Faiz lobilerini memnun eden bir yönetim anlayışından bugün millete hizmeti ilke edinmiş bir yönetim anlayışına geçmiştir. İşte tüm bu huzursuzlukların, rahatsızlıkların temelinde yatan gerekçe de budur. 
Türkiye milletin adamına emanet edilmeyip 2002 öncesinde ki gibi yönetilseydi bugüne kadar o günün oranlarıyla faize ödenen para fazladan 650 milyar gibi bir rakam olacaktı. İşte bu gerçekleri milletimize anlattığımız için, bu paraları milletimiz için harcadığımız için biz 13. Bütçemizi yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.
AK Parti iktidarını eleştiren, hizmetlerimizi, icraatlarımızı karalama gayretine girenlere baktığımızda 5 yıllık iktidar dönemini tamamlayamadan bırakıp gidenleri görüyoruz. Yıllardır bir kez dahi tek başına iktidar olamayanları, milletten yetki alamayanları görüyoruz.
30 Martta, 10 Ağustosta Paralel ittifaklarla kendilerine koltuk arayanlar, aradığını bulamayanlar bugünde ittifakın sözcülüğünü yapıyor. Kirli oyunlarının oyuncağı oluyor. Dönemin Başbakanı dedikleri bu oyunlara boyun eğmediği için Milletin cumhurbaşkanı oldu. 
Ancak bu oyunlara alet olanlar her dönemin muhalefeti olmaya mahkum kalacaklar. Her şeye rağmen biz de yine milletimiz için dik durmaya devam edeceğiz.
12 yıldır atılan çamur bu hizmet güneşini sıvamaya yetmedi bundan sonrada yetmeyecek, ancak o çamuru atanların elinde izi kalacak. 
Bugüne kadar milletimiz kimin elinde ne var bunu görüyor tercihini de ona göre yapıyor. Bu gerçeği hala anlamamakta ısrar edenler haziranda ellerinin çamuruyla milletin huzuruna çıksınlar, bizde alnımızın akıyla milletimizin huzurunda olacağız.

Necip fazılın dediği gibi devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir. Biz nutuk siyaseti yapmadan Sayın Başbakanımızın önderliğinde, hizmet siyaseti yapmaya devam edeceğiz, eserlerimizle milletten aldığımızı millete vereceğiz. Ben bu duygularla bütçemizin hayırlı olmasını diliyor genel kurulu saygıyla selamlıyorum."
Editör: TE Bilişim