Saadet Partisi Şubat ayı teşkilat çalışmalarının değerlendirildiği genişletilmiş il divan toplantısı parti binasında gerçekleştirildi.
Değerlendirme toplantısında bir konuşma yapan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, Çanakkale Zaferi’nin Milli Görüş ruhuyla kazanıldığını vurgulayarak Çanakkale geçilmezi inanç, azim ve şehadetiyle okraya koyan tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Ülke ve coğrafyanın ciddi bir süreçle karşı karşıya kalındığını vurgulayan SP İl Başkanı Bingöl, “Bu süreçte aklıselimle hareket etmek, 80 milyonun kardeşliğini esas alan bir arada ve beraber aşamayı temin edecek politikalar üretmek, huzur ve barışı temin etmek bir tercih değil, zorunluluktur. Bunun içinde; sivil demokratik ve insan haklarını önceleyen herkesin kendi tarifini içinde bulduğu bir anayasa, adil bir hukuk sistemi, üreten ve yüksek teknolojiye dayanan bir ekonomik model, ahlak ve manevi değerleri önceleyen bir eğitim sistemi hata geçirilmelidir. Ülkemizin buna ihtiyacı vardır” dedi.
Ülkenin; işsizlik, terör, dış politika yanlışlıkları gibi çok önemli sorunların çözümü beklendiğini hatırlatan Fesih Bingöl şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini esas alan 18 maddelik bir anayasa değişikliği gündemiyle ülkenin nasıl bir çatışma ortamına sürüklendiğini üzüntüyle takip ediyoruz. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, kamplaşıyoruz, kutuplaşıyoruz, bizim gibi düşünmeyenleri, inanmayanları adeta düşman, hasım ilan ediyoruz, bu kamplaşma bize hayır getirmez. Son günlerde bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı tutumlarını doğru bulmuyor ve kınıyoruz.
Devlet  yönetimi bilgi, hikmet, sağduyu ve aklıselimle hareketi gerektirir. Hiç kimsenin ülkenin itibarı ile oynamaya hakkı yoktur. Uluslar arası ilişkilerde hamasi nutuklar netice vermez. Bu türden meseleler meydanlarda değil, masa başında ve diplomasinin gerektirdiği yöntemlerle ele alınmalıdır. 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili Saadet Partimizin görüşü nettir. Bu şekliyle yapılacak bir anayasa değişikliğine evet dememiz mümkün değildir. Saadet Partisi bir şeye hayır diyorsa kesinlikle bilinmelidir ki onda bir hayır vardır.”
 
Editör: TE Bilişim