Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nın kongresine katılan LDP Genel Başkanı Cem Toker, Cumhurbaşkanı’nın AB’ye karşı çıkışları ve sözlerini eleştirerek  ekonomik güç karşısında olmanın doğru olmadığını söyledi.
Eskişehir’i Türkiye’nin en çağdaş ili olduğunu belirten LDP Genel Başkanı Cem Toker, parti olarak zor koşullarda çalıştıklarını vurgulayıp siyasette liberal politikalarını tanıtmak isteyen tek parti olduklarını söyledi. Hem iç, dış ve ekonomi açısından ülkenin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Toker, “Mecliste olan partilerin ortak karar almaları gerekiyor. Ancak iktidar, ‘dediğim dedik, çaldığım düdük’ diyor. Bu gidiş iyi değil.
Avrupa Birliği bir coğrafyanın birlikteliği değildir. AB uzlaşı kültürü ile 28 ülkenin bir araya gelmesidir. Hangi konularda olursan olsun oturup konuşuyorlar, tartışıyorlar sonunda bir uzlaşıya varıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın şantaj kokan konuşmaları blöfleri ekonomik gücü karşısına alması doğru değildir. Bence bir yanlış bir anlama var, oturup konuşacaklar ve anlaşmaları gerekir” dedi.
Seçime tek listeyle giren LDP Eskişehir İl Başkanı Önder Artan da yaptığı konuşmada, Türkiye’de en büyük politik sorunlardan birisinin liberal demokrasinin tam olarak ne olduğunun bilinmemesi olduğunu söyledi.  Liberal  teoride kesinlikle negatif özgürlük esas alındığını belirten Artan, “ Yani bireye bir şey sağlanması değil, onun dış baskılara, zorlamalara maruz bırakılmaması esastır. Liberal demokrasi savunduğu özgürlük anlayışında bir önkoşul yoktur. Bireyin sahip olduğu seçenekler ne olursa olsun, dışarıdan zorla müdahale yok ise birey özgürdür. Liberal demokrasi, temel hak ve özgürlüklerden birinin dahi çoğunluğun rızasına kurban edilmesini kabullenemez” diye konuştu.
Kongrede yapılan seçimde Liberal Demokrat Parti il başkanlığına Artan yeniden güven tazelerken, yönetim kurulu üyeleri de şu isimlerden oluştu.
“Hamza Hüyük, Nezir Oktamuş,Fatma Nur Artan,Şükran Şiviş,Kemal Güner Poyraz ile Mustafa Özkan.”
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim