Avukat Hasan Singil Ak Parti’nin Eskişehir’de kaybetme nedenlerini çarpıcı yorumlarla açıkladı

Kendisini Ak Parti Dava temsilcisi olarak tanıtan Avukat Hasan Singil Atışkan Otelde 2014 seçim sonuçlarının değerlendirilmesi konulu yemekli bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tümsiad Başkanı Ali Engiz, Baksan Sanayı Sitesi başkanı Bedii Baksan, Anap eski il başkanı Hacı Murat Berk, 2012 yılında Ak parti il başkanlığına aday olan Baki Duman, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Hasan Singil Eskişehir’de AK Parti’nin başarısız olmasındaki nedenleri ele aldı. Singil şunları söyledi: “Tüm Türkiye’de ve dünyada AK Partinin başarıları konuşulurken ve Eskişehir’e cumhuriyet  tarihi dönemimde görülmemiş  dev bütçeli yatırımlar yapılmış olmasına rağmen 2002 yılından bu yana AK parti oylarının Türkiye genelinin tam tersine düzenli olarak azaldığı görülmektedir.

 

                               Eskişehir’deki gemi 2002 yılından sonra su almaya başlamış ve 2014 yılında maalesef karaya oturmuştur. Bu kötüye giden durumdan sadece bugünkü yönetim değil, 2002’den bu yana Eskişehir’in psiko-sosyal yapısını anlamayan, Eskişehir’e özgü bir siyaset belirleyemeyen , genel merkez ve büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’ın kredisini kullanmanın ötesinde kişisel olarak yeterli çalışma ve gayreti gösteremeyen tüm teşkilatlar sorumludur.

 

                               Şu anki teşkilatın değişmesi sonuca etkili değildir. Önemli olan isimler değil zihniyettir. Eskişehir’de AK Parti teşkilatında isimlerin değil zihniyetin değişmesi gerekmektedir.Vakıf bahçesinde siyaset yapan, halka yabancı ve seçim kazanma derdi yerine kendi koltuklarında oturma mücadelesi veren zihniyetin halktan özür dilemesi ve siyaseti bırakması gerekmektedir.

İl başkanlığı için Ankara’ya gidip gelen bir çok ismin genel merkezdeki birkaç genel başkan yardımcısı ve yanlarındaki 5-10 kişilik küçük gurupları değil öncelikle AK partiye oy veren 204 bin seçmeni ikna etmesi,  tüm Eskişehir halkını kucaklayarak halkın gönlünde taht kurmasıdır önemli olan. Bugüne kadar  sürekli  genel merkeze gidip birkaç kişiyle samimi ilişkiler geliştirerek il teşkilatını ele geçirmek gibi yanlışlar  sona ermedikçe Eskişehir’de seçim kazanılması mümkün değildir.”

Editör: TE Bilişim