Disipline sevk edilen CHP Eskişehir il gençlik kolları başkanı AV. Hüseyin Akçar görevinin kendisine iade edildiğini açıkladı. Akçar'ın açıklaması şöyle; "Cumhuriyet Halk Partisinde yöneticilik yapmak onurlu bir görevdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu, gösterdiği hedefi bir adım ileriye taşıma gayreti bizim partimizin en önemli misyonlarından biridir. CHP, köklü bir partidir. O nedenle kişilere bağlı olarak olayları götürmek doğru değildir. Ama şu da bir gerçek tabii. Yani ağaç budandıkça güçlenir. O nedenle ufkunuzun geniş olması gerekir. Ufku geniş olmayanın, dar düşüncelere sıkışmış kişilerin bizim partimizle işi olmayacaktır. Ama biz çağdaş uygarlık yolunda yolumuza devam edeceğiz.

Sizlerinde yakından takip ettiği üzere, 2014 yılının Aralık ayında CHP Eskişehir İl Gençlik Kollarına atandım. 2015 seçimlerinde partimizi iktidar yapabilmek için elimizden gelen gayreti Gençlik Kolları yönetimimiz ve gönüllülerimizle sarfettik. Bu partinin içerisinde etkin olacak olanlar gençler olması gerektiğini kurumlara hatırlattık. Bir sürü yenilikler gerçekleştirdik. Mahalle örgütlenmelerimizi tamamladık. Odunpazarı, Tepabaşı, Sivrihisar, Seyitgazi, Mihalgazi ilçelerimizin atamalarını gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşları ile gündemler oluşturduk. Her zaman sahada yer alan bir gençlik hedefledik. Hiçbir zaman ötekileştirmedik. Milletvekili adaylarımızla birlikte sahalarda bulunduk. Karşımızdaki hor görmeden CHP politikalarını her kesime anlatmaya çalıştık.

BU BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR

Görüyorum ki bunda da başarılı olduk. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Top yekün Eskişehir, şaha kalktı ve 07 Haziran Genel Seçimlerinde üç milletvekili zaferini kazandık.

Buraya kadar ki süreçte her şey yolundaydı. Ama bundan sonra bir algı operasyonu başlatıldı. Tarafımın çalışmadığını, eşgüdümlü hareket etmediğini belirten manşet haberlere konu oldum. Üzücü ki bunları servis edenler de CHP liler. 07 Haziran Genel seçimlerinden sonra başlayan süreç kendisini, İl Yönetimi’nin almış olduğu karar ile devam etti. İl Yönetimi 24 Haziran tarihinde tarafımın görevden uzaklaştırıldığına dair bir karar verdi. Bu karar üzerine beni disipline sevk etti. CHP’nin tüzüğü gereğince alınan bu karar doğrultusunda Disiplin Kuruluna itiraz dilekçesi sundum. Disiplin Kurulu yapmış olduğu toplantı neticesiyle, tarafımın şikayetini kabul etti ve tüzüğümüzün 68/F ve 24. Maddeleri gereğince görevimi iade etti. Yani İl Yönetiminin almış olduğu uzaklaştırma kararını kaldırdı. Tüzük gereğince 7 gün içerisinde verilen kararın İl Yönetimi tarafından bana tebliğ edilmesi gerekiyordu. Bugun saat 12.30 sıralarında İl Başkanı Ersen Yeniceli, beni çağırarak bunu bana teslim etti. Geç kalmış bir tebligat olsa da bunu elden teslim aldım.

 

Doğrunun, Adaletin egemen olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde hak yerini buldu. Tarafıma tebligatın yapılmadı, ne ile suçlandığımın dahi bilinmediği bir soruşturmanın cevabı da böyle olması gerekirdi. Bir hukukçu olarak, kararın böyle gerçekleşmesinden ötürü duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşıyorum.

 

Şunu belirtmeliyim ki; partiyi parti yapan partinin disiplinidir. Eğer siz bir parti içine giriyorsanız, bir partinin üyesi oluyorsanız partinin tüzüğü vardır, partinin programı vardır, partinin kurultayı vardır, partinin Parti Meclisi vardır, Merkez Yönetim Kurulu vardır ve partinin ayrıca parlamentoda grubu vardır. Dolayısıyla siz bir sivil toplum kuruluşuna üye olduğunuz zaman herkesi istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz. Ama bir partinin kimliğini alırsanız sizin eleştiri sınırlarınız vardır. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi bir düşünce kuruluşu değildir. Programı, ilkeleri, tüzüğü, yönetmelikleri olan bir siyasi yapıdır. O siyasi yapının kökleri vardır, gelenekleri vardır, kuralları vardır, dünyaya bakışı vardır, geleceğe bakışı vardır. Dolayısıyla o çerçevede bakacağız hepimiz. Partinin Yönetim Kurulu karar alır, Parti Meclisi karar alır, kurultay karar alır hepimiz o karara uyarız. Başlangıçta olabilir oturur tartışırız kendi aramızda ama sonunda bir karar alırsa bir partili o kararı sonuna kadar artık savunur. Kural budur. Sadece bizde mi? Hayır bütün dünyada partiler için geçerli kural budur. Hayır ben partinin koyduğu kurallara uymam. Olabilir uymazsanız partinin dışına çıkarsınız, partiden ayrılırsınız istediğinizi söylersiniz. Şimdi itibarımın tekrardan iadesi sağlandığı için bunun bütün parti nezdinde kabul görmesini rica ediyorum. Buna benzer bir takım eleştiriler, safsatalar üreterek partimize zarar vermemeliyiz. Bu anlamda CHP Eskişehir İl Örgütü’nün de bu karar doğrultusunda hareket edeceğine güvencim tamdır.

 

Hepimiz biliyoruz. Önümüzde bir seçim var. Yine her şeyimizi ortaya koyarak çalışacağız. Birilerinin üstünlüğüne değil ülkemizde barışın egemen olduğu güzel günleri beraber inşa edeceğiz. Ben buna inanıyorum. Bu halkın refaha çıkması ancak ve ancak CHP iktidarı ile olacaktır. 1 Kasım seçimlerinde elimden gelen gayreti bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte yağacağımı bildirir ve tekrar görevimin başında olduğumu kamuoyuyla paylaşırım. Bütün Eskişehir Gençlik Kolları arkadaşlarım adına saygı ve sevgiler sunarım"

Editör: TE Bilişim