Uzun yıllar CHP’ye emek veren ve partinin saygın isimleri arasında yer alan Celil Başaydın’ın torunu Akın Sallarel Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.

Ali Haydar Çelik’ten sonra 36 yaşındaki Akın Sallarel de CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı.  Cumhuriyet İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen adaylık açıklaması toplantısına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda partili de katıldı. CHP’nin emektar isimlerinden Celil Başaydın’ın da destek verdiği toplantıda kendisini yalnız bırakmayan ve desteklerini de esirgemeyen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akın Sallarel, bu yola dedesinin, “ Atatürkçü, laik, çağdaş ve sadık torun olacaksın” sözleri ile çıktığını vurguladı. CHP çatısı altında partimin bana verdiği bütün görevleri yerine getiren bir üye olarak 2012 yılından beri Vişnelik Mahalle temsilciliği görevini yürüttüğünü ifade eden Sallarel, kendisinin aynı zamanda Odunpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yöneticisi olduğunu da ifade etti. Sallarel şunları dile getirdi: “ Önce Odunpazarı, sonra Eskişehir ve daha sonra tüm Türkiye’nin kurtuluşunun CHP olduğuna inancım tamdır. Bu inançla partimizin gösterdiği yolda aydınlanma hedefine yılmadan yürüyeceğiz. Bilinmelidir ki bizler bütün ümidim gençliktedir diyen partimizin ve ülkemizin kurucusu olan bir liderin temsilcileriyiz. Odunpazarı İlçe Başkanlığının sadece yöneticilerle idare edilmeyeceğinin farkındayım. Bu farkındalıkla tüm parti üyelerimizi örgütümüzün fahri yöneticileri olarak görüyorum. İlçe başkanlığımızı katılımcı bir yönetim anlayışıyla hep birlikte yöneteceğiz. Bu görüşler ışığında CHP Odunpazarı İlçe Başkanı adayı olduğumu tekrar deklare ediyor ve açıklamalarım doğrultusunda partimin hizmetkârı olacağıma namusum üzerine söz veriyorum.”

CHP Eski İl Başkanı Ayhan Türkseven, eski milletvekili Murat Kahyaoğlu, Odunpazarı eski ilçe başkanları Erdal Çakıcıer ve Halil Bilici, mahalle temsilcileri Gültepe Mahalle Muhtarı Ali Al ve delegeleri, Kurtuluş, Arifiye, Gökmeydan, Emek, 75. Yıl, Vişnelik, İstiklal Mahallesi delegeleri, Meclis Üyesi Emre Genç, İbrahim Arslan, Metin Tomsuk, Cafer Kılınç da Sallarel’e destek oldu. 

Editör: TE Bilişim