MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, son günlerde polemik hale gelen Devlet Bahçeli’nin bir sözüne ithafen Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve beraberindeki derneklerin açıklamasını okuduğunu ve şaşırdığını belirterek  bu sözün bir gazeteciye söylendiğini söyledi.
MHP İl Başkanı Bıyık’ırn konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Genel Başkanımız bu sözü kendini bilmez bir gazeteciye söylemiştir. 'Yarası olan gocunur ' atasözünü aklımıza getiren hareket ise CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tarafından muhatap alınmış ve yıllardır beri yaptıkları çirkin ve etnik siyaset ile Alevi vatandaşlarımızı işin içine çekmiştir. CHPnin bu konuyu siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçladıkladığını düşünüyoruz.
    Sizlerde takdir edersiniz ki Türk İslam Tarihini  en iyi bilen siyasetci Genel Başkanımızdır. Cumhuriyete bağlı,  çağdaş, ilerici ve Türk  kültüre sadık bir toplum  olan alevileri en iyi tanıyanda Liderimizdir.
    Bu oyunlar her zaman Anadolu coğrafyasında oynanmıştır. Alevi-Sünni mezhebine mensup olan vatandaşlarımızı, bu zihniyet devamlı suretle birbirine düşürmeyi çalışmıştır. Türk siyasi tarihini iyi biliyoruz ve bunun delilleri ortadadır. Türk milliyetçilerine karşı cephe açmakta ve iftira atmakta kimseye fırsat vermeyen Chp’nin ise  buradaki  senaryosu daha öncede denedikleri ve başaramadıkları Alevi vatandaşlarımızı Ülkücülere düşman etmektir.
    Ülkücü-Milliyetçi Hareket her zamanki gibi bu tip ayak oyunlarına alet olmayacaktır. Bizler alevi vatandaşlarımızı çok seviyoruz ve içiçeyiz. Partimizin yönetim kadrolarında idarecilerimiz vardır, evlilikler yapmışısızdır cemlerine ve cemiyetlerine dahil olmuşusuzdur.
 Anadolu kültürünün ve vatanın gerçek sahipleri olan Alevilere  saygımız hürmetimiz büyüktür.
  Umut ediyoruz ki Vakıf Başkanlarımız ve yöneticilerimiz bir hezeyanla bu sözleri söylemiştir ve sayın yöneticiler MHP'nin Alevi vatandaşlarımıza karşı samimi duygularını çok iyi bilmektedirler. toplum olarak birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemde bizleri  kutuplaşmaya çekip, bölmeye çalışan kendini bilmezlerin oyunlarına gelmeyeceğiz.
HZ. Ali'nin şu sözünü hatırlatmak isterim 'DostIarın kaIbini kırmakIa düşmanIarın arzuIarına hizmet etmiş oIursun.' "
 
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yönetim kurulu şu açıklamayı yapmıştı

Bahçeli tarihi iyi okumalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin , Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’ye yaptığı eleştiride Abdülkadir Selvi’nin Alevi kökenli olması nedeniyle ‘kılıç artığı bu şahıs’ söyleminde bulunduğu gerekçesiyle Eskişehir’de Alevi dernek ve vakıfları tepki gösterdi.
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yönetim kurulu konuyla ilgili basın açıklaması yapıp, ‘kılıç artığı’nın siyasi literatürde “… dinsel katliamlardan sonra kılıç zoruyla Müslüman yapılmış ya da dini değiştirilmiş kişilere” denildiği vurgulanarak şöyle denildi.
“Devlet Bahçeli, Abdülkadir Selvi’yi Alevi kökenli olması nedeniyle ‘kılıç artığı’ olarak nitelendiriyorsa , Devlet Bahçeli önce tarihi iyi okumalıdır.  Tarihte: Emeviler  kendi  zulmünden kaçıp kurtulan Türkler için  ‘’Bunlar Kılıç artığı’’ dediler. Emevilerden kalan ve müslüman Türkler için söylenen bu deyimi, ‘Kılıç artığı Aleviler için kullanılan bir söz ‘ olarak anlamak  için bir insanın hem dini, hem de tarih cahili  olması gerekir.
            Bunu bir siyasetçi söylüyorsa bilinç altında İslam değil bunun karşıtı Emevi tercihi yatıyor demektir. Zaten ülkemizde siyasete ve dini kurumlara yön verenler de genelde Emevilerin  İslamını kendilerine rehber edinmektedir.
Alevilere ‘’Kılıç artığı’’ diyen zihniyetin bilinç  altında İslam değil Emevi hayranlığı yatmaktadır.
            Defalarca katliamlara uğramış, onbinlercesi katledilmiş, buna rağmen Horasan’dan bu yana Alevi İslam inancını kaybetmemiş ve hiçbir zaman yolundan dönmemiş bir topluluğa bunları söylemek için insanın aklını ve vicdanını kaybetmiş olması gerekir….
            İlk üç Osmanlı padişahı Türkmendir, katkısız Alevidir. Şeh Edebali de bir Alevi dedesidir. Aleviler İslam inancı içerisinde ahlak temeline dayanan, ‘eline beline diline sahip olmayı’ şiar edinmiş topluluktur. 
           Günümüz Türkiye’sinde Devlet Bahçeli gibi birisinin aleviler için bu sözleri sarf etmesi tüm Alevileri üzmüştür. Parti başkanının kendi öz halkı için böyle düşünmesi vahim bir durumdur.
       Alevilerin bu toplumda varlığı aydınlığın, çağdaşlığın,laikliğin,insan haklarının, bilimin, Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyetin teminatıdır.      
                     Sonuç olarak : Biz ülkemizde barış, özgürlük, demokrasi ve insan hakları temelinde  hukuk devletinde huzurlu bir yaşam istiyoruz. Her türlü aşağılayıcı ve ötekileştirici söylemler birliğimizi bozmaya ve   bölücülülüğe   hizmet  etmektedir . Huzurun ve güvenin  temeline dinamit koymaktadır. Bunları şiddetle kınıyoruz.”
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yönetim kurulu’nın basın açıklamasına; Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Esasder, Gülpınar Derneği, Üçsarayllılar Derneği, Çobanlılar Derneği, Sarıkavak Derneği ve Ayvacıklılar Derneği’de destek verdi.
 

           
                                                                                                                                                                                  
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim