Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desitici,, Yazıcıoğlu’nun ile ilgili davada Yargıtay’ın bozulması talebini güzel bir gelişme olarak karşıladı.
 Destici, Adalet Bakanlığı’nın partinin Şehit Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili aralarında eski Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve 9 kamu çalışanın bulunduğu davada kovuşturmaya yer olmadığına dair Yargıtay 6. Ceza Dairesince verilen  kararın kanun yararına bozulması talebini güzel bir gelişme olarak karşıladıklarını söyledi.
Asıl beklentilerinin ana davaya yönelik takipsizlik kararının kaldırılması olduğunu dile getiren Destici, yaşanan gelişme üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Adalet Bakanlığımızın talimatıyla Bakanlık Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak bu kararın kamu yararına bozulmasını talep etti. Hata ihmal, kusur var mı, fetö bağlantılı kişilerin işlemleri gibi bunlardan dolayı başvuruda bulundu. Olumlu sonuçlanacağını ümit ediyoruz. Beklentimiz ana soruşturmaya ilişkin verilen takipsizliğe yaptığımız itirazımızın kabul edilmesi, takipsizlik kararının kaldırılmasıdır. Bu gelişme de yine güzel bir gelişme olayın aydınlatılmasında, ciddi bir adımdır. Ben bu adımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın da bilgisi ve takdirleri olduğuna inanıyorum ve bunun gerisinin geleceğine de inanıyorum.“
Adalet Bakanlığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili dönemin Kahramanmaraş Valisi Tanılır, Vali Yardımcısı Servet Güngör, İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Sivil Savunma Müdürü Hüsamettin Bulut, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Gürsel Aktepe, Emniyet Genel Müdürlüğü TİB temsilcisi Hüseyin Keskinkılıç, Jandarma Genel Komutanlığı TİB temsilcisi Yaşar Kalkan ile Jandarma Genel Komutanlığı Bilgi Sistemleri Teknisyeni Süleyman Akdoğu hakkında Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nce verilen kovuşturmaya yer olmadığına yönelik kararın kanun yararına bozulmasını talep etmişti.
 
Editör: TE Bilişim