Anadolu İlim ve Araştırma Vakfı ile Dar-ul Hikmet Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Özyörük, 16 Nisan’da halkoyuna sunulacak Anayasa değişikliğinin Türkiye’de istikrarı kalıcı ve sistemli hale getireceğini ve bunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamının faydasına olacağını kaydetti.
Böylesine önemli ve faydalı bir değişikliğin önüne geçmek için her gün vatandaşların zihinlerinde istifhamlara yol açacak yanlış yönlendirmelere tevessül edilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını savunan Özyörük şunları kaydetti: “Son günlerde, yeni sistemde Cumhurbaşkanının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni feshedebileceği öne sürülerek vatandaşın kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Bu iddialar doğru değildir. Zira 16 Nisan 2017 tarihinde halkoyuna sunulacak olan 6771 numaralı Anayasa değişikliği kanununu başından sonuna kadar okuyanlar kanunun hiçbir yerinde ‘fesih’ ya da ‘feshetme’ ifadelerinin geçmediğini ve yine kanunun hiçbir yerinde böyle bir imada bile bulunulmadığını göreceklerdir”
“Yapılmak istenilen değişiklik ortadadır” diyen Özyörük, “Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu tür konularda kafasında soru işaretleri bulunanlar İnternet ortamında Resmi Gazetenin ilgili sayısına ulaşarak Anayasa değişikliğinin tam metnini okuyabilirler. Vatandaşı kandırarak, aklını çelerek ülkemizin geleceği için faydalı olacak bir değişikliğin önüne geçme girişimleri aynı zamanda seçmene/insanlarımıza saygı duyulmadığının da açık bir göstergesidir” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim