CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Ankara Etimesgut ilçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Vatandaşlara meclis komisyonunda görüşülen anayasa değişikliğini anlattı.
Ankara Etimesgut ilçe başkanı Ayhan Yılmaz ve ilçe yönetiminin esnaf ve parti üyelerini buluşturma projesi olarak dördüncüsünü düzenledikleri kahvaltıda bir araya geldiler. Etimesgut ilçesi Tunahan mahallesinde bir iş merkezinde toplanan partililer esnafın sorunlarını dinledi.
CHP parti meclis üyesi Yıldırım Kaya ve Gamze Taşçıer, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve CHP Kadın kolları başkanı Fatma Köse’nin katıldığı toplantıda konuşan Usluer, anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarını belirten vatandaşlara anayasa komisyonunda yaşananları, anayasa değişikliği ile nelerin değişeceğini anlattı. Usluer, “Biliyorum hepiniz bu değişiklik konusunda endişelisiniz fakat şunu iyi bilmemeliler ki ne bizi kandırabilirler ne de bu ülkeyi tek adam rejimiyle yönetebilirler. Bu anayasa tamamen Erdoğan’ın şahsi geleceği için hazırlanmıştır. Erdoğan hayatta olduğu sürece başkan olacağı bir Anayasa istiyor” dedi. Usluer AKP iktidarı boyunca yaşanan olumsuzlukları vurgulayarak, “Bütün bu suçları yetmiyormuş gibi şimdi de hepsini başkanlık rejimi ile ellerini rahatlatma peşindeler. Bu yüzden başkanlık istiyorlar; demokrasiden ve halkın adaletinden kaçmak, hesap vermemek için. Biz de bu yüzden başkanlığa hayır diyoruz, hesap sormak için” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim