Ankara Üniversitesindeki bazı akademisyen ve öğrenciler, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile okullarında görevli olan akademisyenlerin ihraç edilmesini protesto etti. Bazı CHP’li milletvekilleri de gruba destek verdi.
686 sayılı KHK ile ihraç edilmelere tepki göstermek isteyen bazı akademisyenler ve öğrenciler Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde toplandı. Kampüs civarında güvenlik önlemi alan polis ekipleri, Rektörlük tarafından alınan karar gereği Cebeci Kampüsünde öğrenim görmeyen öğrencilerin içeriye girişine izin vermedi. Kampüs içinde toplanan grup ise basın açıklaması yapmak üzere Siyasal Bilgiler Fakültesine yürüdü. CHP milletvekilleri Gaye Usluer, Mustafa Balbay, Şenal Sarıhan, Sezgin Tanrıkulu, Musa Çam ve İlhan Cihaner de gruba destek vermek için basın açıklamasına eşlik etti.
Burada konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, son çıkarılan KHK ile 330 öğretim üyesinin ihraç edildiğini kaydetti. Mülkiyede yüksek lisans öğrencisi olduğunu anlatan Usluer, mülkiyenin hem öğretim üyelerinin hem de öğrencilerinin Türkiye’nin aydınlığı olduğuna inandığını dile getirdi.
Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren ise, mülkiyenin bilim adamı ve siyasetçi yetiştirmek üzere kurulan bir okul olduğunu belirterek, 157 yıllık tarihinin onurla dolu olduğunu savundu. Mülkiye Marşının “vatan marşı” olarak da bilindiğini söyleyen Eren, “Bu marş, vatanın gözyaşlarını dindirme ideasını içermektedir. 157 yıldan beri yetiştirdikleri mezunlarıyla, hocalarıyla bu ideanın takipçisi olmuştur. Çok değerli hocalarımız, akademik yaşamdan, okulumuzdan ihraç edildiler” dedi. Eren, akademisyenlerin ihracını gerektirecek hiçbir nedenin olmadığını öne sürerek, sonuna kadar akademisyenlerin yanında olacaklarını kaydetti.
Grup, hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından dağıldı.
Editör: TE Bilişim