BBP’li belediye meclis üyelerinin 13 Nisan 2014 tarihinde Günyüzü Belediye Meclisi toplantısına alınmadığı gerekçesiyle Günyüzü Kaymakamlığı’na şikayeti sonrası Günyüzü Belediye Başkanı M.Remzi Arayıt, başkanlığının bu konuda kasti bir tutumu olmadığını şeklinde yanıt verdi.

Günyüzü Belediyesi’nin AKP’li belediye başkanı M. Remzi Arayıt, BBP’li belediye meclis üyelerinin şikayeti üzerine Günyüzü Kaymakamlığı’na yazılı bir yanıt verdi.

Arayıt’ın, Kaymakamlığı’na gönderdiği yanıt şöyle:

“Belediye meclis üyeleri Ali Ercan, Ahmet Mutlu ve Mustafa Yıldırım’ın dilekçelerine cevap olmak üzere;

1-5393 sayılı belediye kanununun 19. Maddesinde ‘Belediye meclisi, seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır’ denilmektedir. Buna rağmen belediye başkanlığımızca ilk toplantı olması nedeniyle yine de mesaj yoluyla meclis üyeleri bilgilendirilmiştir.

2- Meclis üyeleri arkadaşlarının geldiği sekreterlikçe belediye başkanlığına söylenmiş olup, özel telefon görüşmesi yapıldığı görüşme bitiminde içeriye alınacakları belirtilmiş ve birkaç dakika sonra arkadaşlar gelebilir denildiğinde gittikleri söylenmiştir.

Başkanlığımızın bu hususta kasti bir tutumu olduğu düşünülemez. Dilekçe sahibi arkadaşların yokluğunda kendileri de belediye ihtisas komisyonu üyeliklerine seçildiler.”

Editör: TE Bilişim