Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, kentte artan asayiş olaylarının endişe verici olduğunu belirterek, huzurlu bir Eskişehir, huzurlu bir toplum için birlikte çalışılarak çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti. 
Başkan Sezer, yaptığı açıklamada, Eskişehir’de son günlerde yaşanan asayiş olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığına üzülerek şahit olduklarını belirtti. Aile içi şiddet, insanların 'ters baktın, yol vermedin' gibi bahanelerle ya da alacak verecek davaları gibi nedenlere bir anda parlayarak sonu ölüm ve yaralanmayla biten olayların sayısında patlama yaşandığını anlatan Sezer, "Polisiye önlemler, ancak olaylar olduktan sonra zanlıların tespiti ve yakalanması konusunda etkili olabilirken, bu gibi olayların ortaya çıkmasındaki temel nedenlerin tespit edilerek, oluşmasını en az seviyeye indirmek için eğitim kurumlarından başlayarak, kentimizde ki tüm kuruluşların konuya eğilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehir kültürel gelişmişliği, toplumsal hoşgörü ve bireysel saygı düzeyi olarak İç Anadolu bölgesi ve hatta Türkiye ortalamalarının üzerinde bir yapıya sahipken, bu olayların artışındaki temel sorun olarak ülke yönetiminden kaynaklı olumsuz etkilerin çok yoğun olduğu inancına sahibiz" diye kaydetti.
Sezer, huzurlu bir Eskişehir, huzurlu bir toplum için kent insanı bu kaygılardan uzaklaştıracak çözümler üretilmesi aşamasında tüm idari ve yerel yönetimler başta olmak üzere, toplumun önde gelen kurum ve kuruluşlarının birlikte çalışarak çözümler üretmesi gerektiğini ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim