TBMM’de 2017 Bütçe görüşmelerinde toplanan ‘Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ hakkında açıklama yapan Öge, “2017 Bütçesi diğer yıllarda olduğu gibi ‘Patrona çok, işçiye ve emekçiye yok’ bütçesi olarak hazırlanmış. Ekonomik kriz kapıdan içeri girmiş, Dolar’ın kuru almış başını gitmişken, zam üzerine zam, vergi üzerine vergiler gelirken İşçi ve emekçilerden ‘fedakarlık yapmaları’ isteniyor” dedi.
 İşveren temsilcilerinin asgari ücret komisyonuna sıfır zam önerisi ile geldiklerini hatırlatan Öge, “Disk ve Türk-İş’in araştırmalarına göre açlık sınırı 1417 TL, yoksulluk sınırı da 4615 TL. İşveren temsilcileri ise asgari ücretin aynı kalması gerektiğini belirtiyorlar. Türk-İş, asgari ücretin 1600 TL olmasını isterken, DİSK, asgari ücretin 2000 TL net olmasını ve asgari ücretten vergi alınmamasını istemektedir. Partimiz de asgari ücretin, aile baz alınarak en az 2000 TL olmasını ve asgari ücretten vergi alınmamasını istemektedir” diye konuştu.
“İnsanca yaşamak istiyorsak, mücadele etmemiz gerekiyor” diyen Öge, “Nasıl, ‘ağlamayan çocuğa meme verilmiyorsa’, birleşip, mücadele etmeyen işçi ve emekçilere de hakları verilmez. İşçiler ve emekçiler birlik olursa sermayenin ve onların hükümetlerinin bütün saldırılarını püskürtebilirler” dedi. 
 

 
Editör: TE Bilişim