CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir’in Bağlar Mahallesinde vatandaşlarla buluşup Anayasa değişikliği hakkında bilgi verdi.
Usluer, referandumda neyin oylanacağı konusunda hükümetin bilgi vermek yerine ana muhalefete saldırarak ilginç bir politika izlediğini söyleyerek şunları ifade etti:  Bu paketi önümüze getirip bizlere dayatanlar ne için getirdiklerini ve neyi amaçladıklarını anlatmalıydı. Beklenen davranış budur. Fakat maalesef iktidar partisi Anayasa değişikliği hakkında bilgi vermek yerine bizler sataşıyorlar. Sanki maddelerde muhalefet partisi ile ilgili bir şey var. Medya da bunların elinde. Bu durumda bize kapı kapı gezip anlatmak düşüyor ve biz de yoruldum, hastalandım demeden anlatıyoruz.”
Anayasada değiştirilmek istenen 18 maddeyi tek tek anlatan Usluer, “Ben sizlere sadece maddeleri anlattım. Sadece bu kadarı sizi ikna etmek için yeterli diye düşünüyorum. Yani bizim ekstra çaba harcamamıza gerek yok. İktidar partisi de bu yüzden maddeleri anlatmıyor zaten. Bütün bu bilgilerin dışında birçok yerde görüyorum ki sandık güveliği konusunda endişeler var. Haklısınız endişelenmekte. Şimdiye kadar çok şaibeli seçimler yaşadık maalesef. Fakat bu kez tüm vatandaşlarımız oylarına sahip çıkmak için sandıkların başında duracak. Hep diyorum yine söyleyeyim; asıl demokrasi nöbeti 16 Nisan’da sandıkların başında tutulacak” dedi.

 
Editör: TE Bilişim