Tümsiad Eskişehir Şubesi Genç Tümsiad Başkan Yardımcısı İbrahim Aydın, referandum ile ilgili açıklamalarda bulunarak başkanlığa ‘evet’ dedi.
   Halkoylamasına sunulan cumhurbaşkanının görev ve yetkileri revize edildiğini belirten Genç Tümsiat Başkan yardımcısı İbrahim Aydın,  Cumhurbaşkanı ünvanı  ‘Devlet Başkanı’ olarak değiştirilmekte, uygulamada olan hükme göre yürütme yetkisi başbakandan alınıp cumhurbaşkanına devredilmektedir. Cumhurbaşkanı devletin başı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk milletinin birliğini temsil edecek, anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlayacaktır” dedi.
Kanunların anayasaya aykırı olduğunu tespit ederse Anayasa Mahkemesi’ne dava açabileceğini belirten Aydın, “Buraya kadar dile getirilen yenilikler, önceden ya başbakanın ya da meclisin hükmü altında idi. Anayasa teklifi kabul edilirse bahsi geçen mevzular, cumhurbaşkanının görev, yetki ve sorumlulukları içinde olacaktır. Bu da karar mekanizmasını ivmelendirerek icraatların daha hızlı hayat bulması anlamına gelmektedir.
   Bu minvalde, teklifte devletimiz ve milletimiz için menfaat gördüğümden tercihimi Evet olarak kullanacağımı beyan ederim. Yeni sistemin hepimize refah vesilesi olmasını dilerim’’ diye açıklamada bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim