GÜLÇİN ÖZDEN
ESKİŞEHİR (İHA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sen Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü iken millet ilaç alabiliyor muydu?" diye sordu. 
Eskişehir ziyareti kapsamında çeşitli açılış ve temel atma törenlerinin ardından 71 Evler Mahallesi'ne gelerek halkla bir araya gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, bu mahalleye yapılacak olan devlet hastanesinin ihalesinin kısa süre sonra tamamlanacağını müjdesini verdi.
Son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çeken Müezzinoğlu, “Birileri dedikodu yapıyor, iftira atıyor, tuzaklar kuruyor. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olarak, 'hizmet' diyoruz, 'Daha çok kalkınma' diyoruz ve 2023 yılında Türk milletini muasır medeniyetin üzerine biz taşıyacağız. Sizlerle taşıyacağız. Ben Balkan göçmeniyim. Eskişehir’de de Balkanlardan gelen epey göçmen var. Emeklilerimizi kapı önlerinde sürükleyen anlayışı reddediyoruz. Memurumuzu, işçimizi, dar gelirlimizi ve engellimizi diyoruz ki, insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı düzelt ki devlet düzelsin” diye konuştu.

“10 YIL ÖNCE KILIÇDAROĞLU RÜYASINDA AMBULANS GÖREBİLİYOR MUYDU?”
Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğu dönemi hatırlatan Müezzinoğlu, “Artık evlerde sağlık hizmeti, bakım hizmeti veriyoruz. Eskişehir’in 60 adet ambulansı var. 10 Yıl önce Kılıçdaroğlu rüyanda ambulans görebiliyor muydun? Millet ilacını alabiliyor muydu? Sen SGK müdürüydün. Millet perişandı, sıkıntıdaydı, ilaç kuyrukları vardı. Şimdi çağdaş ve modern hastaneler var. 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin temelini attık. En kısa zamanda Eskişehir’in hizmetine vereceğiz. Sözümüz söz, 3 ay sonra Eskişehir Şehir Hastanesi’nin de temelini hep birlikte atacağız” diye konuştu.

“BİR OLALIM, BERABER OLALIM”
30 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir adaylarına daima destek verdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerine şu sözlerle devam etti:
“Başkanımız sizin evladınız. Harun Karacan’a hep birlikte sahip çıkıyoruz. Size hizmete 24 saat hazırız. Gece gündüz demeden daha iyiyi, daha güzeli hak ediyor Eskişehir. Eskişehir bir taraftan büyüyen Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu. Bu anlamda Eskişehir farklı bir ivme kazandı ama Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de tamamlayınca Eskişehir sağlık turizminde de önde gelecek; yalnızca Eskişehir’den değil yakın coğrafyadan ve yurt dışından gelecek hastaları da tedavi edebilecek teknolojide ve altyapıda olacaktır. Sizden ricam; bir ve beraber olalım, bize hizmet edenlere sahip çıkalım.”

Editör: TE Bilişim