Emek Partisi (EMEP) Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, haftalık basın açıklamasında, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne değindi.

“BARIŞ SİVİL, ASKER, POLİS ÖLÜM HABERLERİNDEN DAHA DA MI UZAK”
Ülkede yaşanan çatışmalı süreçten bahseden Öge, barışın, hayatını kaybeden sivil, polis, asker ve çocukların ölümünden daha yakın olması gerektiğini söyledi. Öge, “Barış bize Suriye’deki savaşta kaçarken Ege’nin derin sularında boğularak ölen Aylan Kürdi adlı çocuktan, Halep’te savaşta ölen 100 bin çocuk yanında sağ olarak kurtarılan Ümran Daknes adlı çocuktan, Gaziantep’te bir düğünde hiçbir şeyden haberleri olmadan oynarken kendini patlatan bir IŞİD’li canlı bomba sonucu orada katledilen 29 çocuktan daha mı uzak? Barış bize her gün gelen sivil, asker, polis ölüm haberlerinden daha da mı uzak? Barış bize ‘çocukların rüyalarında gördüğü düşten’ de mi daha uzak? Kolombiya 52 yıl süren bir savaştan sonra bunu başardı. Biz niye başaramayalım” diye konuştu.

Tek yapılacak şeyin hamaset söylemlerini bir kenara bırakıp, acilen ellerin tetikten çekilmesi ve tekrar çözüm masasının kurulması olduğunu ifade eden Öge şöyle konuştu: “Ölümün karşısında yaşamı savunmak için diyalog ortamının tekrar başlaması gerekiyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken tüm işçilere, emekçilere, ezilen halklara yani bizlere düşen acil görev, ölümlerin karşısında yaşamı savunmak olmalıdır. Çözüm; OHAL’de, bu halde, şu halde değil, demokrasi, barış ve gerçek laikliğin kurulmasından geçmektedir. Barış ancak bize böyle uzak olmayacaktır.”
 
Editör: TE Bilişim