Bozan Mahallesi’nde bir kahvede vatandaşlarla bir araya gelen Özkar ve yönetim kurulu üyeleri vatandaşlarla sohbet etti. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda vatandaşlar CHP İl Başkanı Özkar’a Alpu Belediyesi tarafından Bozan Mahallesi’nde bulunan tarlalarınsatışı ve URAYSİM Raylı Sistemler Deney Merkezi yapılması düşünülen tarlalar ile ilgili şikâyetlerini iletti.
Gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Özkar, “Tarla satışları ile ilgili detayları öğrenmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için sizlerle bir araya geldik. Öncelikle acil bir sorun olarak şunu görüyoruz. Alpu Belediyesi bugüne kadar belediyeye geçmiş olan toplamda 6 bin dönüm araziyi sattı. Bu araziler sürekli gelir getiren yerler ve bölge insanının kiralayarak para kazandığı ve toprakları işledikleri yerler. Bu tarlalar köye yabancı kişiler tarafından alındı ve artık o araziler sizin değil. Hiç kimsenin bu arazilere el koymaya hatta yabancı kişilere satmaya hakkı yok. Çünkü buraların geliri sizlere hizmet olarak dönmedi. Bu satışları engellemek için yapılması gerekenler yapıldı. Belediye Meclis üyemiz, mecliste gerekenleri söyledi fakat belediye meclisinden satışlarla ilgili karar çıktı. Bu satışları engellemek için elimizden ne gelirse yaparız. Gereken mücadeleleri veririz” dedi.
“VERİMLİ TOPRAKLARIN HEBA EDİLMESİ İHANETTİR”
CHP İl Başkanı Özkar konuşmasının devamında Bozan’a yapılması düşünülen URAYSİM Raylı Sistemler Deney Merkezi ile ilgili, “URAYSİM, Bozan Mahallesi’nin yaklaşık 6 bin dönümlük arazisini kullanılmayacak hale getirecek, birinci sınıf ve özellikli tarım arazileri üzerinde yapılmaya çalışılıyor. Bozan denildiği zaman hayvancılık ve tarım aklımıza geliyor. Siz bu şöhreti yaptığınız tarımsal işlerle başardınız. Bu proje verimli arazilerin yerine daha çorak ve kullanılmayan arazilere yapılması mümkün, bu tür arazilerimiz mevcut. Eğer iyi niyetliysen, tarım arazilerinin elden çıkmamasını istiyorsan, bu ülke topraklarına sadıksan bir karış tarım arazisini heba edemezsin. Bu projenin, bu yok oluşun yanında olanlar bilsin ki, biz bu projenin verimli tarlalara yapılmasına karşıyız ve karşısında duracağız. Fakat projenin yararını anlatırlar, tarım arazisi olmayan yerde yapılacağını söylerler bunda herhangi bir mahsuru yok fakat Bozan Mahallesi’nin en verimli topraklarına bu projeyi yaparsanız bu bir ihanettir” dedi.

 
Editör: TE Bilişim