AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması çalışmalarına Mihalgazi İlçesi’nin Alpagut ve Karaoğlan mahalleleri ile devam etti.
Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, AK Parti teşkilat üyelerinin de katıldığı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Milletvekili Karacan, “kıymetli hemşehrilerim buraya sizlere 16 Nisan tarihinde ülkemizin kaderini belirleyecek halk oylamasının önemini arz etmeye geldim. Bazılarının sizlerin kafasını karıştırmak için yalan yanlış bilgiler verdiğini ve bunların gerçek olmadığını anlatmaya geldim. Örneğin tek adamlık geliyor, başkanlık Erdoğan için geliyor gibi söylemler ile sizlerin kafasını karıştırıyorlar. Başkanlık Erdoğan için değil, Başkanlık her doğan için şarttır diyoruz. Neden mi? Geleceğimize şekil vereceğimiz ve evlatlarımıza daha güçlü bir ülke bırakmak için şart diyoruz.
Bakın bende bir parlamenterim ama bu sistem yürümüyor, yaşı büyük abilerim bilir, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında çıkan anlaşmazlıklar ülkemize nasıl değer kaybettiriyordu. Artık yeni sistem ile bu kaosları, bu krizleri yaşamayacağız.” Şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından Karacan ilçede askere gidecek gençlere hayırlı tezkereler dileyerek umre ve ev ziyaretleri de gerçekleştirdi.
 
Editör: TE Bilişim