BBP İl Başkanı Ahmet Ulupınar, yeni il yönetimini tanıttığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Ulupınar, 17 Aralık sürecinin son yapılan algı operasyonu ile unutturulmak istendiğini söyledi. Yeni çıkan iç güvenlik yasası ile “Makul Şüphe” gibi son derece anlaşılmaz bir uygulama ile insanların özgürlüklerinden yoksun bırakıldığını ifade eden Ulupınar, 17-25 Aralık tarihinde olanların açık delillere rağmen örtpas edilmeye çalışıldığını kaydetti.  Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonun tamamen siyasi, hukuk dışı ve intikam odaklı olduğunu öne süren Ulupınar, yaşananların basın özgürlüğüne müdahale olduğunu söyledi. Ulupınar şunları söyledi: “Bu iktidarın temsilcileri hesabını veremedikleri şehit liderimiz, Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili ‘Makul Şüpheli’ olarak gözaltına alınmalıdır.”

YASAL İŞLEMLER YAPILSIN

Son günlerin sık tartışılan konularından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkına ilişkin tartışmalara da değinen Ulupınar şöyle konuştu: “Ülkemizin tamamında bu vatandaşlarımız ücretsiz seyahat etme hakkına sahiptir. Bunun yanı sıra ulaşıma yapılan zammın gerekçesi de 65 yaş üstü yolcuların getirdiği külfet olarak kamuoyuna sunulmuştur. 65 yaş üstü yolcuların mağdur olmaması için gereken yasal işlemler yapılmalıdır.”

YENİ YÖNETİM

Ulupınar basın açıklaması sonrasında gerçekleştirilen genel kurul sonrasında belirlenen yeni yönetimi de tanıttı. Buna göre Ahmet Ulupınar başkanlığında belirlenen yeni BBP İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: “Osman Yılmaz, İlvan Kozulu, Kadir Kılınçal, Muhsin Başaran, İbrahim Deniz Sönmez, Uğur Işık, Ferhat Abaklı, Ayşe Günel, Sinan Özbey, Mustafa Tok, Emre Bakırel, Mürüvvet Yılmaz, Selma Demirel, Songül Subaşı, İ. Hüsrev Destici, Adem Özdoğru, Fedakar Erişen, Duran Güler, Salim Tarım, Temel Özipek, Hakan Uysal, Aydemir Çağlar, Battal Leylek, Hamdi Uzunoğlu, Murat Benuğur, Özbet Örs, H. NUral Destici, Tahsin Atay.”

Editör: TE Bilişim