Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Örgütü’nün Pazar toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, son günlerde AKP yöneticilerinin belediyelere yönelik eleştirilerini “Halkımızın beğendiği belediyelerimizin çalışmalarını kıskanıyorlar” diye yanıtladı.
Her gün Türkiye’de şehit haberlerini okuduklarını ve dün de yine iki askerin şehit olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “ Türkiye bu hale nasıl geldi? Hükümet vatandaşın güvenliğini sağlayamıyorsa ciddi zaafiyet vardır. İstifa etmesi gerekirken başkanlık sistemi getirilmek isteniyor. Bir kişi için. Herhangi bir kişi;  bu bizim genel başkanımız bile olsa kabul etmemeyi gerektirir. Bu kadar yetki verilemez. Güçler ayrılığının her sisteminde demokrasi vardır. Yasamanin yürütmenin yargının kendi işlevini görmesi lazım” dedi.
 Seçimlerin ertelenmesi söz konusu olacağı konusunda iddialı konuşan Özkar, “ Eğer anayasa değişikliği yürürlüğe girerse 2019 da seçim yok. Türkiye de bir daha demokratik seçim yok. Çünkü bir kişi karar verecek. Meclisten çıksa bile hayır oyu çıkacağına eminim. Millet yetkiyi kime vereceğini biliyorum. Reddedilecek ve demokrasi yaşamaya devam ediyor. Biz çalışmalara başladık. Sessiz bir protesto yapacağız durarak.
Belediyelere saldırıyorlar
AKP’lilerin söyleyeceği bir şey kalmadığı için belediyelere saldırdıklarını öne süren CHP İl Başkanı Sinan Özkar şunları söyledi:
“ Kendi dönemlerinde yapılmayan işleri Odunpazarı Belediye Başkanımız 10 yılda yapmadıklarını  2 buçuk yılda yaptı. Bunun paniği var. Onların 20 yılda yapamadıklarını Kazım Bey yapacak. Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi hizmetleriyle anılıyor. Bu yüzden belediye ve partiye güven var. Yok ağaç kesimler yok etmişler. Yeşilin nasıl olduğunu gelip görsünler. Hiç söyleyecek sözleri yok. Uyduruyorlar. Devam etsinler.  Mihalgazide ilçe başkanı istifa etti. Orada çalışma yapıyormuş referandum için. Uydurmada üzerlerine yok. Belediye ile birbirlerine girdiler. AKP’nin illüzyonları bitti. Bir an önce referandumu almak istiyor. 8 ayda paranızın yarısı cebimizden gitti. Dolar, altın uçtu. Cıkmış dolar cebinde bulunduranı terorist ilan etti. Dolar senin cebinde. Bu halka hakaret. Bu millet bunu hak etmiyor. Yasa çıkar o zaman dolar kimde görelim. Ekonomi dar boğaza girdi. Üretim yapanlar sürdüremiyor. Firmalar birer birer kapanıyor. Tapu da değişecek, birer sertifika verecekler. Tapuyu da ortadan kaldırıyor. Böyle bir ülkede ne zaman malıma el konulacak diye yatırım yapmaz kimse.  Ama sonları yakın gidiciler. Bunu başaracağız. Önce hayır sonra iktidar. “
Mecliste direniyoruz
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’de TBMM’nde yapılan çalışmalar hakkında partililere bilgi verdi. Anayasa teklifi’nin 18 maddelik paketin görüşmelerini anlatan milletvekili Çakırözer, “Teknik gibi sunulmakla birlikte rejimi tamamen değiştirecek bir tek adam rejimi teklifini AKP ve MHP beraber getirdi. 16 madde görüşüldü. Çarşamba 2. Tur oylama yapilacak. 330 olursa halka sunulacak. Mücadelemizi biliyorsunuz. Net şekilde hayır diyoruz. Sabahlara kadar uzama sebebi direnişimiz. Paket ne başkanlık ne de parlamenter sistem. Tek adam sistemi. İstediği ne varsa yapıyor. Denetlenemiyor. Sorgulanamıyor. Bu parti devletidir ve 21. Yy Türkiye’sine ve 94 yıllık cumhuriyete yakışmayan bir arayışla karşı karşıyayız. Bu yetki kimde olursa olsun Tayyip Bey üzerinden değil her halukarda karşıyız” dedi.
 İstenen saraydan alıp millete verilen egemenliğin saraya verilmesi olduğunu belirten Çakırözer, “ Sonuna kadar direndik. Direnecegiz. Meclisten geçmeyeceğine yürekten inanıyorum. Aksi halde büyük sıkıntılar olur. Halkımızın bunun önünde duracağını biliyorum. Hayır diyeceğiz. Tek adama devretmeyecegiz. Her yerde bunu göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Pazar toplantısına katılarak bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, geçmişe bakıldığında durumun nasıl bu hale geldiğini anladıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
 “ 15 Temmuz’a kadar geldi. Fetoyla yıllarca beraber oldular. Askere polise öğretmene müdahale edildi. İtiraf ediyorlar ama onlara gelmiyor. Milletvekilerine. Cumhurbaşkanı bugüne kadar ne yapamadı ne yapmak istiyor. Ohal marifetiyle her şeyi çıkarıyor. Meclisten geçebilecek şeyleri bile meclise götürmüyor. Daha ne istiyorsun. Bir Cumhurbaşkanı seçeceksiniz o herkesi seçecek bu hale gelecek. Osmanliya bakın. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u  fetettiğinde sadrazamı güçlendiriyor yani başbakanı.  Bu gelenek Osmanlı bitinceye kadar devam ediyor. Laik cumhuriyette de bu devam ediyor. Meclisten geçer geçmez bilemeyiz. Geçerse  Eskişehir’de  zaten çalışma içindeyiz. İsterse yarın seçim yapsınlar. Halka dokunan şeyleri anlatmamız lazım. Kendileri kandırılıyorya şimdi vatandaşı kandırıyorlar. Dolar işi. Yaz saati uygulaması çocuklar uyuyor ilk derste. Veliler mücadele etti,  yok sayıldı. Tamamen Arap saatini uymak için yaptılar. Bunda sana önem vermeyen yarın ne yapacak.? Vatandaşa dokunan sloganlarla yapacağız. Bazı çevreleri rejim değişikliği ilgilendirmiyor. Can yakan kanatan bir sürü örnek var yıllardır. Başkan olunca işsizliği borcu mu çözecek? El mi sıkışacak dış ülkelerle. Kafasında Cumhuriyet ve laikliği yok etmek var. Elimizden ne gelirse gelmeyeni de yapacağız. Bunu  Türkiye geneline yaymamız lazım. İnsanlara kapı kapı anlayatacağız. Bu ülkede 15 yıldır olmaz denen her şey oldu. Yarın maaşını alamayacak memur. Belki belediye belki  CHP kapatılacak. Olmaz demeyin tedbirini alalım. Bu ülkede neler değişti olmaz olmaz diye diye bu günlere geldik. Meclisin hali ortada yumruklar tekmeler havada uçuşuyor. Bu meclisten kime hayırlı iş çıkar. Meclisin sonu bölünmeyi daha da süratlendirecek. İnadına yapıyorlar. Ateşe benzin döküyorlar. Diliyoruz bu günleri aramayalım.”
Birileri rahatsız oluyor
CHP Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Pazar günleri partide politika yapmasından rahatsız olduklarını dile getirerek “Çarşamba günü de belediyede politika yapacağım. Türkiye’de rejimi değiştirmek istiyorlar. CHP milletvekilleri mecliste tarihe geçecek direnişteler.Partimizin  Eskişehir Milletvekilleri, Eskişehir’e yakışan, tavırlarla konuşarak vatandaşı aydınlatmaya çalışıyorlar. Kötü bir yönetiminin geleceğini gösteriyorlar” dedi.
Bölgede yaptıkları çalışmalardan da rahatsız olduklarını belirten Kurt şunları söyledi:
“Çünkü yapılmayan işlerin hesabını koruyoruz. Karapınar’daki iktidar partisinin yöneticileri cami ve okul inşaatının yapılacağını müjdesini veriyorlar. Aslında bu 5 yıl önce yapılması gerekiyordu. TOKİ ve AKP bu konuda sınıfta kaldı. Erenköy, Huzur ve Alanönü’nde vatandaşlar evinde çivi çakamıyor. Çünkü TOKİ yetkiyi almış. Neden projeler yapılmamış, AKP’liler bunun hesabını versinler. Gelsinler burada da müjde versinler. Halkla ilgili olmayan parti bunlar. Tek dertleri birilerini kral yapmak. Bize topu versinler golü atarız. Buralardaki yetkiyi versinler bu işi biz yaparız. Sanayi Çarşısını tüm engellemelere rağmen bu engelleri aşacağız.”
Toplantıda daha sonra CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel de kısa bir konuşma yaparak AKP’lileri eleştirdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim