Emek Partisi Eskişehir Emek Gençliği adına açıklama yapan Berfin Keklik, üniversite giriş sınavlarında her sene başka bir skandal ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek  geleceklerini bir dakikalık gecikmelere bırakmayacaklarını söyledi.
Sınava alınamayan arkadaşlarının ‘yakarışları’nı gözlerin önüne geldiğini belirten Berfin Keklik, “Zaten hayatının geri kalanını, geleceğini böyle bir eğitim sisteminde ve tek tek sınavlara sıkıştırmak zorunda kaldığımız yetmiyormuş gibi, bir de bir dakikalık gecikmeler yüzünden ‘hayatımın dönüm noktası’ haline getirilmiş sınavlara alınmıyoruz. Eğitim her geçen gün paralı hale gelmeye devam ediyor. Üniversiteye girmek isteyen bir gencin yerleşmesi için temel liselere gitmesi adeta bir ‘zorunluluk’ haline geldi” dedi.
Sınav sisteminin her sene değiştirildiğini belirten Keklik, “Laik ve bilimsel bir eğitimden söz edemezken. Sadece maddi olanaklara sahip iken üniversiteyi düşleyebildiğimiz bir düzende, geleceğimiz için kaygılanmadığımız bir anı düşünmek hayal oluyor. Ancak ‘proje okulları’ kapsamında laik, bilimsel eğitimin kırıntısına tahammül edilmezken biz karanlığa arkamızı dönmüştük. Sınav soruları servis edildiğinde geleceğimize sahip çıkan biz olmuştuk. Bunların hatıralarıyla değil belki ama deneyimleriyle geleceğimize sahip çıkmanın da zamanıdır. Emek Gençliği olarak söylüyoruz; geleceğimizi, ne bir dakikalık sınavlara ne de oyuncağa dönmüş eğitim sistemine tek etmeceğiz” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim