Emek Partisi Eskişehir il yöneticisi Sinem Kılıçkaya, kadınların tüm engelleme çabalarına rağmen alanlarda yasakları tanımayacaklarını taleplerini haykırarak ilan edip bu yasakları kaldırdıklarını söyledi.
Ülkenin gece yarılarında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiğini, terör ve güvenlik sorunlarının günlük yaşanır hale geldiğini vurgulayan Emek Partisi il yöneticisi Kılıçkaya, “Kadınlarla erkekleri ‘fıtratları gereği’ eşit görmeyen, anne olmayan kadınları ‘yarım’, ‘eksik’ diye niteleyen düzeni tek bir kişinin iki dudağı arasına teslim etmeyi öngören bir anayasa değişikliğinin sorunlarımıza derman olacak bir değişim sağlaması mümkün mü” diye sordu?
Anayasa değişikliği yapmak isteyenlerin kadınları birbirine ‘düşman’ olmalarını istediklerini öne süren Kılıçkaya, “Türkiyeli kadınlar olarak 8 Mart’ta ortak dertlerimizi unutmayacağımız gibi, ortak tarihimizi de unutmayacağız. Kapitalizmin olmadığı, insanın insan tarafından sömürülmediği eşit ve adil bir dünya için mücadele eden tüm kadınların umudunu taşıyor olacağız” şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim