AKPARTİ Eskişehir İşçi Komisyonu Başkanı Ali Karademir son günlerde Şeker İşçileri üzerinden gündeme gelen işçi sorunları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ali Karademir açıklamasında şöyle dedi;
“ Son günlerde Şeker işçilerimiz üzerinden yapılan CHP şovlarını hayretle izliyoruz. Kendilerini elit ve aydın tabakasının partisi olarak gören. AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımızı aşağılayan, grup toplantılarında küfürler eden bir partinin Eskişehir’deki teşkilatlarının, AK Parti’ye oy veren en önemli kesiminin o küfür ettikleri işçi sınıfından oluştuğunun farkında olmamaları çok büyük bir aymazlık ve gaflettir. Eskişehir seçmeninin yüzde yetmişlik kısmınında bu işçi, işçi emeklisi ve işçi ailelerinden oluştuğunu belirtmek isterim.
Bizler tüm Eskişehir halkıyla birlikte; 2014 yılında Odunpazarı Belediyesinin CHP’li olmasıyla yaklaşık 400 işçinin çeşitli sebeplerle ekmeklerinin ellerinden alınıp işlerinden edildiklerini gördük. CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel Seker isçilerinin yanında sallayacağına CHP’li Odunpazarı belediye başkanına isten çıkardığı isçilerin hesabını sorsun. Tabi sözlerinde samimiyse isçinin emekçiningerçekten yanındaysa! CHP zihniyetinin isçinin emekçinin yanındayız sözleri tamamen bir yalandan ibarettir.
Odunpazarı belediyesinde isten çıkarılmalar yaşandığı vakitlerde CHP milletvekili Gaye Usluer Sivas Demir Çelik isçilerine desteğe gitmişlerdi. Kendi şehrininisçisinin emekçisinin sorunlarından yaşadığı haksızlıklardan bihaber olan CHP’lilermesele siyasi şova gelince Sivas’a kadar gidebiliyorlar! O zaman neredeydi bu CHP teşkilatları, Kamyon, traktör kasalarında kepçelerin önünde Belediye işçileri taşınırken çeşitli mobbinglerle CHP li belediyelerden Estramdan atılan işçilerin niye yanında değillerdi. TÜLOMSAŞ gibi binlerce işçinin çalıştığı bir fabrikanın işçileri tramvay yapımına talip olarak ekmeklerinin peşine düştüklerinde neredeydi bu CHP teşkilatları?
Şimdi çıkmışlar Şeker işçimizin onurlu mücadelesinde siyasi şov yapıyorlar. 1/25000 lik planlarda Şeker fabrikasını yok eden CHP li büyükşehir belediyesinin ne yapmak istediğini açıklasınlar önce.
Bizler tüm Türkiye olarak AK Parti Hükümetlerinin 14 yıldır işçiler için neler yaptıklarını da gördük. Ve bunun sonucunda Türk halkının desteği ile girdiğimiz tüm seçimleri kazandık.
Nisan 2007 de çıkan yasayla yıllardır geçici çalışan 220 bin işçinin hakkının nasıl verdiysek.
Konut edindireceğiz diye yıllarca işçinin maaşlarından kesilen fonlarda harcanan milyonlarca işçimizin alın teri hakkını nasıl ödediysek,
1 Mayısı tatil yaparak işçimizin o özel gününü nasıl bayram yaptıysak,
Şeker işçilerimizin talepleri olan kalan geçici işçilerin kadroya alınmaları, kadro açıklarının giderilmesi gibi isteklerin giderilmesi için üzerimize düşen çalışmaları tüm yetkili mercilerle yapmaktayız. İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız Eskişehir için işçilerin önemini bilmekte ve her zaman yanlarında olmaktadırlar. Bizde şov yok icraat vardır’’.
 
Editör: TE Bilişim