Büyük Birlik Partisi (BBP)  Genel Başkanı Mustafa Destici basın toplantısı  bu hafta Eskişehir’de gerçekleştirdi.
Terör, işsizlik, başkanlık gibi ülke sorunlarında görüşlerini dile getirek değerlendirmelerde  bulunan Destici, Türkiye’nin hem FETÖ terörüyle hem de PKK terörüyle mücadele ettiğine dikkat çekti. Hükümeti terörle mücadelede konusunda desteklediklerini ve bu mücadelenin sadece askeri kanatla değil topyekûn tüm alanlarda mücadeleyle yapılması gerektiğini vurgulayan Destici, “ Türkiye’nin çok doğru bir strateji izlemesi gerekiyor, sözleşmeli askerlerimiz 3 aylık bir eğitimden geçirilip daha sonra PKK’nın önüne sürülüyor. Oysa bu askerler en iyi şekilde eğitilip, o bölgeye bölgeyi iyi bilen en tecrübeli askerlerimizi göndermeliyiz. Av konumunda çıkıp avcı konumunda olacak mobil birlikler yetiştirmeliyiz” dedi.
Bölgedeki işsizliğe de değinen Destici, bölgeye atanan öğretmenlerin, memurların, imamların dahi tecrübeli olması gerektiğini  kaydetti.  Destici, Öğretmenleriin, memurların bölgeye dair eğitimden geçirilmelisini, oralara çalışmaya gittiklerinde gençlerin PKK tarafından kandırılıp dağa gitmelerine engel olmalırını istedi.
Toplumda ahlaki bir çöküş olduğuna da dikkat çeken Destici, “Ahlaki yozlaşma, çocuk ve kadın ölümler her geçen gün artıyor. Ne hallere geldik. Televizyonlardaki diziler Türk toplum ahlakına ve milli değerlerimize uymuyor. Bunlara karşı da tedbir alınması gerekiyor” diye konuştu.
Başkanlık sistemine dair  görüşlerini dile getiren  BBP Genel Başkanı Destici şunları söyledi:
 “Biz Türk milletinin değerleriyle çelişmeyecek sivil demokratik anayasayı destekleriz. Mevcut sistemden bizler de memnun değiliz. Gelir dağılımında adaletsizlik var. Basın özgürlüğü yok. Yargı bağımsız değil. Mevcut sistem ortada işte. Adıyla ilgili bir takıntımız yok. İçeriği görmek istiyoruz. Cumhuriyet bizim cumhuriyetimizdir. Önemli olan devlettir. Kişiler geçicidir. Biz gençlerimiz, milletimiz için hangi sistem iyiyse onu destekleriz. Peşinen reddetmekten yana değiliz. Her teklifin millete açılması lazım. Bizlerin, vatandaşların kafasında soru işareti kalmaması lazım.”
 
Editör: TE Bilişim