BTP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Terzi başta olmak üzere BTP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Garaçoğlu ile Genel Sekreter Nuri Kaplan kongreye katılan isimler oldu. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan BTP İl Başkanı Av. Fahri Gürgenburan delegelere ve kongreye katılan misafirlere hoş geldiniz diyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.
İl Başkanı Gürgenburan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok uzağa gitmeden ülkenin durumuna sadece 2 saat öncesinden bakın. Her şeyi açıkça görürsünüz. Bu milleti çözümsüzlüğe mecbur bırakmak isteyenler hiçbir zaman çözümü görmek istemediler. Güneydoğuda ilçeler boşalıyor. Can güvenliği yok. İlçeler terk edilmiş halde. Ülkemiz ateş çemberi içerisinde. Korkarak caddelere sokaklara çıkıyoruz. Bazı fotoğraflar görüyoruz Suriye’den daha beter orada savaş olduğu halde. Nasıl bir yönetim bu ki vatandaşlarının can güvenliğini sağlayamıyor. Kilise füzeler atılıyor. Füze doğrudan hedefe atılır. Bazı açıklamalar sizleri kandırmasın. Milletimiz istikrar olsun diye AKP’yi tek başına yine iktidara getirdi. Bu istikrar değil ülkenin içine girdiği zifiri karanlıktır. Eğer bu kafayla hareket edersek genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş Beyin dediği gibi güneş yüzü göremeyeceğiz."
“Bugün bir avukat olarak çok iyi biliyorum ki pek çok şirket iflas etti” diyen Gürgenburan sözlerini şöyle tamamladı: "Peki biz millet olarak devletimizden ne bekliyoruz? Sağlık bekleriz, eğitim bekleriz ancak en önemli beklentimiz devletimizin vatandaşın can güvenliğini sağlamasıdır. Bugün caddeye çıkarken kendinizi emniyette hissediyor musunuz? Ben şahsen hissetmiyorum. Korkuyoruz. Acaba bomba patlatılır mı diye. Can güvenliğimiz kalmadı.Peki bu istikrar mıdır?"
“BTP TÜRKİYE’NİN GELECEĞİDİR”
BTP Genel Başkan Vekili Dr. Abdullah Terzi de yaptığı konuşmada hakkın ve haklının eninde sonunda galip geleceğini, en zor şartlarda dahi BTP kadrolarının, lideri Prof. Dr. Haydar Baş ile yürüyüşüne devam edeceğini ifade etti. Abdullah Terzi, “BTP kadroları Türkiye’nin geleceğidir. Yeni Türkiye sloganlarıyla ülkemizi karanlık dehlizlere sokan siyaset içerde ve dışarıda, ekonomik ve sosyal alanda, kısacası ortaya koyduğu her politikada yanlışa düşmüştür. Ülkemizin etrafında bir tek dostu kalmamıştır" dedi.
Prof. Dr.Haydar Baş’ın, "Eğer Mustafa Kemal Atatürk’ü bu millete anlatmazsanız size hakkımı helal etmem" dediğini hatırlatan Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu milletin önünde bir lider koşuyor. Bu karanlığa bir ışık yakmamız lazım. Bu azimle olur mücadeleyle olur. Beraber saf tutmakla olur. Biz yoksulluğa, güvensizliğe mahkum olamayız. Bölünecek bir ülke olamayız. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Eğer biz BTP kadroları olarak bunu başaramazsak bilin ki bu milletin başka da bir sahibi yoktur.Herkes iktidarın peşine takılmış menfaat için gelecek için korku için bunu yapıyorlar.İktidarı böyle muhalefetinde vereceği hiçbir şey yoktur. BTP Bu ülkenin sigortasıdır.Bu sigorta atmasın bu sigorta yanmasın.İşlevsiz kalmasın.Hep beraber çalışalım.Mustafa Kemalin büyük öngörüsü ülkeyi idare edenler gaflet içinde delalet içinde olabilirler demedi mi? Bugünleri tanımlamıyor mu. bizler bu toprağın evlatları olarak bu duruma kayıtsız kalamayız. Siyaset yapmak zorundayız. Mustafa Kemal Samsuna çıktığında Bandırma Vapurunda 17 kişi vardı. Ancak milletin kalbine hitap etti. Milletle bütünleşti. Ehli Beyt anlayışı ile bütünleşti.Biz bugün aynı kaderi yaşıyoruz. Eskişehir’imiz de bor madeni var. Diğer madenler var. Bu kaynaklar bizim cebimize mi milletin cebine mi giriyor? Hayır. Bugün iş sorunu aş sorunu var. Borçlanarak yaşayan bir ülke haline getirildik. Bugün hiç güvenlikli bir alanımız kalmadı. Eskişehir’in meydanı da Ankara’nın meydanında bir hale geldi. Türkiye çok kötü yönetiliyor.Bu milletin acilen bu hükümetin istifasını istemesi lazım. Yerine bir iktidar getirmesi lazım. Bu iktidar CHP ve MHP olamaz.Çünkü çözüm ve projeleri yok.Borçlanmaya dayanan kredi kuruluşlarından kredi alınmasına yönelik ekonomik anlayışları var."
 

 
Editör: TE Bilişim