CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 16Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa referandumu öncesine yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çakırözer, kampanya ziyaretleri kapsamında dün de Kırmızı Toprak Mahallesi’nde kurulan Cuma pazarını gezdi, hem pazarcı esnafı hem de yurttaşlarla sohbet ederek, ‘Hayır’ için desek istedi. Çakırözer’e il ve ilçe kadın kolları üyeleri de eşlik etti.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Anayasa referandumu kampanyası ziyaretleri kapsamında CHP il Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, il ve ilçe yönetimlerinden kadınlarla Kırmızı Toprak Mahallesi’nde kurulan Cuma pazarını gezdi, hem pazarcı esnafı hem de yurttaşlarla sohbet ederek ‘Hayır’ için desek istedi.
PAKETTE VATANDAŞIN SORUNUNA ÇÖZÜM YOK
Pazarcı esnafıyla ve mahalle sakinleriyle sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Çakırözer,  “Bugün pazarcı kardeşlerimizle konuşurken bir kez daha gördük ki, ülkemizin acil gündem maddesi Anayasa değişikliği değil. Pazarcı esnafımızı, yurttaşlarımızın alım gücünü etkileyen en büyük mesele ekonomideki durgunluk. Pazara gelen yurttaşlarımız işsizlikten, alım gücünün kalmadığından bahsediyor. 15 yıldır ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi ne hale getirdikleri ortada. Ülkenin acil gündem maddesi Anayasa değişikliği değil artan şehit sayımız, yoksulluk, işsizlik ve bunların çözümsüzlüğüdür. Ülkenin gerçek sorunları çözüm beklerken, yurttaşlarımızın önüne tüm yetkileri tek kişiye denetimsiz biçimde devreden bir Anayasa teklifini getirmek, tek kişinin arzusunu öncelik edinmek halkın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir” dedi
EVET ‘DİPSİZ KUYU’ GİBİDİR
Ülkenin geleceğinin tek bir kişinin iki dudağı arasına bırakılamayacağını söyleyen Çakırözer,  “Önceliğimiz iktidarıyla muhalefetiyle esnafın, yurttaşın sorununu çözmek olmalı. Vatandaşın önüne getirilen bu Anayasa değişikliği ‘dipsiz kuyu‘ gibi. Evet demek nereye gittiği bilinmeyen trene evlatlarımızı bindirmekten başka bir şey değil. Buna hep birlikte ‘dur’ deyip yeniden ülke gündemine dönmeliyiz. Onun için pazarcı esnafımıza her zamankinden daha fazla ‘Hayır’lı işler diliyor, aydınlık yarınlarımız için tüm yurttaşlarımızın desteğini istiyoruz” diye konuştu.
HAYIR PLATFORMUNA TEŞEKKÜR
Çakırözer, Cuma pazarı ziyareti sırasında sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Hayır Platformu üyeleri ile de karşılaştı. Aralarında son KHK ile görevinden atılan akademisyenlerin de olduğu platform üyeleriyle sohbet eden Çakırözer, “Ortak kaygımız ülkemizin aydınlık geleceğidir. Geleceğimiz için Hayır diyoruz. Bu mücadelede yer alan herkese emekleri için teşekkür ederim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim