Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, haftalık basın açıklamasında yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.
Eğitim sisteminin ‘yaz-boz tahtasına’  dönüştüğünü söyleyen Öge, “Bu yıl ki uygulama: Öğretmensiz okullar, kitapları olmayan ve hala okulları - sınıfları belli olmayan öğrenciler. Türkiye’yi yöneten siyasal iktidarların, bağlı bulundukları sistemin gereği olarak, kendi siyasi gelecekleri için uğraş verdikleri en birinci alan eğitim alanıdır. Bunun son örneği;  AKP Hükümeti’nin ‘Milli Eğitim’ politikasıdır. 15-16 yıllık iktidarları döneminde hemen hemen her yıl  ‘Milli Eğitim’ politikamız denilerek yeni yeni uygulamaları devreye sokarak ‘Milli Eğitimi’ çıkmaz bir sokağa dönüştürmüşlerdir” dedi.

“BÜTÜN OKULLAR ‘İMAM HATİP OKULLARINA’ DÖNÜŞTÜRÜLMEKTE”
 Parası olanların çocuklarını ‘özel okullara’ gönderirken, parası olmayanlara ‘İmam Hatip’ okulları önerildiğini belirten Öge, “Milli Gençlik yaratacağız bahaneleriyle, bütün okullar ‘İmam Hatip Okullarına’ dönüştürülmektedir. İzmir’de Fen ve Sosyal Bilimler lisesi komik bir şekilde ‘Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi’ dönüştürüldü. Türkiye’yi yöneten siyasal iktidarın temsilcileri ‘dindar’ ve buna bağlı olarak da ‘kindar’ bir gençlik yetiştirmek istediklerini her ortamda dile getiriyorlar” şeklinde konuştu.

“3,5-4 MİLYON ÖĞRENCİ ÖĞRETMENSİZ DERSE BAŞLADI”
Öge, binlerce öğretmenin 15 Temmuz darbe girişi sonrası soruşturmalarda ya ihraç edildiğini ya da açığa alındığını hatırlatarak şöyle devam etti: “Resmi rakamlara göre 1 milyon, öğretmen açığı olan 60 bin öğretmen de işin içine katılınca nerede ise 3,5-4 milyon öğrenci öğretmensiz derse başladı. Başta Tunceli ve Hatay olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde öğrenciler ve veliler ‘öğretmenimizi geri istiyoruz’ diyerek eylem yapıyorlar. AKP Hükümeti, FETÖ terör örgütü ile mücadele ediyorum bahanesiyle Eğitim-Sen üyesi hem FETÖ’ye ve hem de sisteme muhalif olan binlerce öğretmeni, akademisyeni OHAL kararnameleri ile ya işlerinden ihraç etti ya da açığa aldı.
Okullar açıldı fakat öğrencilere hala okul kitapları verilmedi. Buna karşılık propaganda amaçlı olarak hazırlanan ‘darbe karşıtı kitaplar, broşürler, Cd’ler’ ortalıkta bol bol dolaşıyor. Türkiye’nin eğitim politikasının tekrar rayına oturması için; bilimsel, demokratik, laik ve ana dilde eğitim politikası uygulaması gerekmektedir. Bunun için de, Demokratik- Laik bir ülke için örgütlü ve birleşik bir şekilde mücadele etmemiz gerekir.”
                                                                      
 
Editör: TE Bilişim