Saadet Partisi İl Halkla İlişkiler Başkanı Nazif Ayaz, 2017 yılının bütçesinin vatandaşın derdine derman olmayacağını belirterek bütçenin borç ve faiz ödeme bütçesine benzediğini söyledi.
İstanbul’daki terör olayını kınayarak konuşmasına başlayan SP İl Halkla İlişkiler Başkanı Nazif Ayaz, 1999’daki Gölcük depremin ardından ‘bir defaya mahsus’ olmak üzere alınan Özel İletişim Vergisi(ÖİV)’nin süreklilik arz eden bir vergi olduğunu belirterek “Yine başka vergi türü olan Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) de geçici olarak konup kalıcı hale gelen önemli vergi kalemlerinden birisi. Akaryakıttan otomobile, sigara ve tütün mamüllerinden lüks tüketim mallarına kadar pek çok kalemden alınıyor. KDV’yi zaten saymıyoruz bile. Bir de ÖTV’nin KDV’si yani verginin de vergisi türünden ilginçlikler var tabi ki o da vatandaşın sırtındaki yükün tuzu biberi oluyor herhalde” dedi.
Türlü çeşitli vergilerin yetmediği gibi vatandaşın sırtına yeni bir yük daha yüklendiğini ifade eden Ayaz şunları söyledi:
“Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) yani daha diplomatik ismiyle ‘otomatik katılım sistemi’. ‘Otomatik’ denmiş ama açıkça ‘zorunlu’ bir uygulama. Giriş ‘zorunlu’, çıkış ‘serbest’.  Kurtuluş ve refaha erişmek, sorunları çözmek için Milli Görüş olarak her zaman dile getirdiğimiz öncelikle faizden kurtulmak yani denk bütçe yapmak ve hem vergiler hem de gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak adil bir ekonomik düzene geçmektir.”
 
Editör: TE Bilişim