CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer Alpu’nun Bozan Beldesine  ziyarette bulundu. Kahvede vatandaşlarla oturup sorunlarını dinleyen Usluer, “Sorun yine Büyükşehir Yasası” dedi.
 
Usluer Eskişehir ilçelerinde vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Alpu ilçesinin Bozan Beldesine giden Usluer, gittiği bütün eski köy yeni mahalle olan yerlerde vatandaşın Büyükşehir Yasasından şikayetçi olduğunu dile getirdi. Usluer, bu yasanın köylüyü mağdur ettiğini ve köylerin verimli arazilerinin, meraların peşkeş çekildiğini söyledi. Kahvede Usluer’e derdini anlatan vatandaşlar, “ Biz tarım ve hayvancılık yapan bir köyüz bizim bütün verimli arazilerimiz, köylünün merası yok pahasına satılıyor. Yazık günah. Hayvancılığı da tarımı da bitirdiler. Biz neyle geçineceğiz?” dedi.

VERİMLİ ARAZİLERİNDEN TREN YOLU GEÇECEK!
Ayrıca hızlı trenin geçiş güzergahında olan Bozan’da yine verimli arazilerinin tren yoluyla ortadan ikiye   bölündüğünü söyleyen köylüler, “ Başka bir yolu yok mu? Bu arazilerimizi hiç ettiler. Ne yapalım? Köyümüzü bırakıp gidelim mi? Şehirde bize iş mi verecekler. Hem biz tarım, hayvancılık yapmazsak bu millet ne yiyip ne içecek? Bunları kimse düşünmüyor” şeklinde tepki gösterdi.
Usluer, bu durumun gittiği her yerde karşısına çıktığını söyleyerek, “Bu arazilerde yakında fabrikalar da görürüz. Fabrika yapılmasın demiyoruz ama bu verimli arazilerde yapılması çok ciddi bir akıl tutulması. Bu araziler tarım alanları. Milleti aç bırakıp fabrika kurmanın ne anlamı var. Bereketli topraklarımızı, meralarımızı  peşkeş çektirmeyiz! Bu yasa köylüyü bitirecek, bu gidişe dur demek gerek. Durumu dile getireceğiz ve takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. ​
 
Editör: TE Bilişim