CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Avdan ve Aşağı Ilıcalı köy derneklerinin kadın üyelerinin Pazar günü düzenledikleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Buluşmasına katıldı.
Kadınların kadınlar gününü kutlayan Çakırözer, Türk kadınına pek çok Batı ülkesinden yıllar önce eşit hakları tanıyan Atatürk'e sonsuza kadar minnettar kalacaklarını söyledi. Çakırözer, “Bir toplumun gelişmesinin, büyümesinin tek ölçütü vardır. O da kadınlardır, kadınların toplumda bulundukları konumdur. Kadın haklarının gelişmesi, Türkiye’nin gelişmesi demektir” dedi.
ESKİŞEHİR
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer pazar günü Avdan ve Aşağı Ilıca Köy Derneklerinin kadın üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşmasında yaklaşık 500 Eskişehirli kadınla bir araya geldi.
ATATÜRK’E MİNNETTARIZ
Kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayan Çakırözer, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına sağladığı imkanların hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini belirtti. Çakırözer şunları söyledi:
"Batı ülkelerinden yıllar önce ülkemizde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasını sağlayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Bugünlerde yaptıklarını ve kıymetini daha iyi anladığımız Atatürk’ü kadın erkek tüm yurttaşlar saygı ve özlemle anıyoruz. İyi ki Cumhuriyeti kurmuş, kadına erkeğiyle aynı hakları vermiş.. Bizlere düşen, onun kadınıyla erkeğiyle eşit yaşasınlar diye kurduğu Cumhuriyetimizi ilelebet korumaktır” dedi.
HER GÜN KUTLAMAMIZ LAZIM
Kadınların yılda sadece bir gün değil, her gün kutlanılması gerektiğini dile getiren Çakırözer, “Çünkü her gününüz bir yandan iş ve aş mücadelesi ile bir yandan da erkek egemen dünyanın şiddet ve baskılarına karşı ayakta durma mücadelesiyle geçiyor” dedi.
KADININ SEVİYESİ GELİŞME SEVİYESİDİR
Kadınların toplumda bulundukları konumun çok önemli olduğuna dikkat çeken Çakırözer, “Eğer bir toplum gelişecekse, büyüyecekse, uluslararası saygınlık kazanacaksa bunun tek bir ölçüsü vardır o da kadınlardır. Kadınlar bir toplumda saygın konumdaysa, kadınların sözü geçiyorsa, kadınlara saygı duyuluyorsa, kadınlar eğitimin önündeki bütün engelleri aşıp gerçekten de iyi bir eğitim alabiliyorlarsa o toplum dünyanın en saygın toplumlarından birisi olur" diye konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim