CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk-İş Eskişehir Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ve konfederasyona bağlı sendikaların Eskişehir’deki temsilcileriyle bir araya geldi. Sendika temsilcilerine Hayır çağrısında bulunan Çakırözer, “Önümüze getirilen bu Anayasa değişikliği paketinde işsizin, emekçinin derdine çare yok” dedi.
 
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk-İş Eskişehir Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ve konfederasyona bağlı sendikaların Eskişehir’deki temsilcileriyle bir araya geldi. Sendika temsilcilerine Anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ dediklerini anlatan Çakırözer, “Türkiye’nin en önemli meselesi işsizlik. Çalışanlar ise her türlü güvenceden yoksun. Hep birlikte işsize iş bulmak emekçi sınıfının derinleşen sorunlarını çözmemiz gerekirken, tek kişiye her türlü yetkiyi gücü sınırsız veren bir anayasa paketini tartışmak zorunda bırakılmamıza ‘Hayır’ diyoruz” dedi.
EMEKÇİ KADINLAR İÇİN TAZİYE  
Çakırözer dün sabah Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi’ni ziyaret ederek 8 Mart etkinlikleri kapsamında Ankara’ya giderken geçirdikleri kaza sonucu yaşamlarını yitiren 7 kadın Türk Metal işçisi için taziyede bulundu.
Çakırözer daha sonra Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç ve konfederasyona bağlı sendika şube başkanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sendikaların çalışma yaşamına ilişkin talep ve beklentilerini dinleyen Çakırözer, taleplerin hükümete iletilmesi ve Meclis’te dile getirilmesi için çaba gösterme sözü verdi.
EMEKÇİNİN DERDİ PAKETTE YOK
Anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşlerini de sendikacılarla paylaşan Çakırözer, halk oylamasına sunulacak pakette emekçinin haklarına, ekonominin sorunlarına ilişkin tek bir madde dahi bulunmadığını söyledi. Çakırözer, “Sizler bugün burada dile getirdiniz, ziyaretlerim sırasında karşılaştığım emekçi kardeşlerim sık sık dile getiriyor, hepimizin acil çözüm bekleyen yığınla sorunu var. İşçilerimiz emeğinin karşılığını alamıyor. Güvencesiz çalıştırılıyor. Yüzbinlerce işçi kardeşimiz taşeron ya da geçici işçi. Diğer taraftan işsizlik rekor seviyede. Her dört gençten biri işsiz. El birliğiyle bu sorunları çözmemiz gerekirken, önümüze getirilen pakete baktığımızda halkın sorunlarına çözümler bulmak yerine, Türkiye’de tüm yetkileri, sorgusuz, sualsiz ve denetimsiz biçimde tek kişiye verilmesi amaçlanıyor. İşsizliği, terörü, dış politikadaki vahim hataları çözmemiz gerekirken bir kişinin tek adamlığına nasıl gidebileceğini konuşuyoruz” dedi.
GELECEĞİMİZ İÇİN ‘HAYIR’
Çakırözer konuşmasının devamında “Bu konu bir Erdoğan meselesi, Kılıçdaroğlu meselesi değil. Her hangi bir partinin iktidar mücadelesi de değil. Türkiye’nin parlamenter demokrasisine, cumhuriyetimize inanan tüm yurttaşlarımızın meselesi. Hepimizin ortak hayali, demokratik, laik, özgür bir Türkiye.. Bizler hepimiz bir arada güçlenerek, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi, koruyabiliriz. 16 Nisan’da geleceğimiz için, çocuklarımız için sandığa gidelim ve rejim değişikliğine ‘Hayır’ diyelim” diye konuştu.
AVRUPA’YA TEPKİ
Hollanda ve Almanya’nın Türk bakanlar ve Türk vatandaşlarına yönelik tutumunun kabul edilemez olduğunu belirten Çakırözer, “Bu konuda Türk-İş’in tepkisine katılıyoruz. Asla kabul edilemez utanç verici hareketler. İç siyasi malzeme olarak ülkemiz kullanmak istiyorlar. Yaptırım uygulanmalı. Bu yaptırımlar gerçek yaptırım olmalı ve kendi kendimize zarar vermemeli. Ayrıca orada yaşayan Türk vatandaşları ve soydaşlarımızın da zarar görmemesi için sağduyulu davranmalıyız”  dedi.
 
Editör: TE Bilişim