CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer dün gece Meclis’te yaptığı konuşmasında aylardır tutuklu bulunan gazetecilerin durumun gündeme getirerek, iddianamelerin ne zaman hazırlanacağını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e sordu.Çakırözer gözaltı süresi uzatılan Alman DieWelt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel ile sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek tutuklanan CHP Maltepe ilçe gençlik kolları üyesi Samet Burak Sarı’nın da serbest bırakılmalarını istedi .
İDDİANAMELER NE ZAMAN HAZIRLANACAK
Tutuklu gazetecilerin iddianamelerin aylardır hazırlanmadığını dile getiren Çakırözer, “Görüşü, düşüncesi, yazısı, çizgisi nedeniyle gazeteci ve yazarların özgürlüklerinden mahrum bırakılması en büyük hak ihlalidir. Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilme özgürlüğüne sahiptir. Birçok gazetecisi, yazarı, akademisyeni tutuklu olan ülkemizde Türk basın mensuplarının yanı sıra Alman basınına mensup DieWelt Gazetesi Türkiye temsilcisi Deniz Yücel de günlerdir gözaltında.. Tüm bu yaşananlar zaten ağır eleştirilere maruz kaldığımız basın özgürlüğü konusunda ülkemizin imajını yok etmektedir. Aylardır tutuklu bulunan Cumhuriyet çalışanları ve diğer gazetecilerin iddianameleri ne zaman hazırlanacak? Deniz Yücel ne zaman serbest kalacak?” diye sordu.
YAŞANANLAR DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ İHLALİ
Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan CHP Maltepe Gençlik Kolları üyesi Samet Burak Sarı’nın durumunu da Başbakan Yardımcısı Şimşek’e soranÇakırözer,
“ CHP gençlik kolları üyemiz kendisine ait olmadığını ısrarla söylediği tweetmesajı yüzünden tutuklandı. Bu asla kabul edilemez. Hükümet olarak düşünce özgürlüğünün önemi konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Tüm bu yaşananları düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali değil de nedir?” dedi.

 
Editör: TE Bilişim