CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilmeyen siyasi partileri ziyaret ederek Anayasa değişikliği referandumu hakkında görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Çakırözer ve beraberindeki CHP il yöneticileri Saadet Partisi Eskişehir teşkilatını ziyaret ederek Anayasa paketinin Meclis’te yapılan görüşmeleri hakkında SP İl yönetimine bilgi aktardı.
Çakırözer, “Biz CHP olarak Türkiye’yi denetimsiz biçimde tek bir kişinin yönetimine bırakacağı için bu Anayasa değişikliği teklifine ‘Hayır’ diyoruz. Parlamenter sistemin en önemli kriteri ‘kuvvetler ayrılığı’ ilkesidir. Getirilen teklifte ise yasama, yürütme ve yargı tek bir elde toplanıyor. Bu yurttaşların her tür hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokar. Yapılmak istenen Meclis’i etkisizleştirme, göstermelik bir Türkiye Cumhuriyeti yaratma girişimidir. Bu arayışlara halkımız ‘dur’ demelidir” dedi.
Geleceğimizi düşünerek hayır diyelim
Türkiye’nin geleceğini düşünen tüm yurttaşların sağduyu ile hareket ederek bu pakete ‘Hayır’ diyeceklerine inandığını belirten Çakırözer, “Herkesin ‘Hayır’ gerekçesi aynı olmayabilir. Ama bu Anayasa değişikliğinin sonuçta zararlı olacağına inanan tüm kesimlerin ‘hayır’ demesini canı gönülden arzuluyoruz. Saadet Partisi gibi kökleri rahmetli Necmettin Erbakan’a dek giden son derece önemli bir partimizin de bu konudaki görüşlerine saygı duyuyoruz” dedi.
 Bingöl: Bu başkanlık değil ki
SP İl Başkanı Fesih Bingöl de, partilerinin Türkiye için ‘Başkanlık sistemi’nden yana  olduklarını belirttikten sonra, “Ancak önümüze getirilen paket bir Başkanlık sistemi değil! Yürütmenin başı Cumhurbaşkanı olabilir. Ancak yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden ayrı olması gerekir. Tüm yetkilerin tek bir kişide toplanmasının, Meclis’in etkisiz hale getirilmesinin ülkemiz ve halkımız için faydalı olmayacağına inanıyoruz” mesajını verdi.
 
Editör: TE Bilişim