CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa referandumu öncesinde yurttaşlarla bir araya gelmeye,  CHP olarak Anayasa değişikliği teklifine neden ‘Hayır’ dediklerini anlatmaya devam ediyor.
Önceki gün Çalkara ve Yeşilyurtlular Derneklerinde yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa referandumu öncesinde Çalkara ve Yeşilyurtlu hemşehrilerden de ‘Hayır’ için destek istedi.
TARAFLI CUMHURBAŞKANLIĞINA ‘HAYIR’ DİYORUZ
Ziyaretleri sırasında 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa referandumunda ülkenin geleceğinin, yurttaşların demokrasi mi yoksa tek adam rejimi mi istediklerini oylayacağını anlatan CHP’li Çakırözer, pakete ‘Hayır’ deme gerekçelerini şu şekilde anlattı:
“Önümüze getirilen bu anayasa değişikliğine birinci karşı çıkma gerekçemiz, tüm halkın Başkanı olacak bu kişinin tarafsızlığının olmaması. Hem cumhurun Başkanı olacak, hem de partisinin genel başkanı olacak. Seçilen Başkan hem hükümet olacak hem Meclis çoğunluğu olacak, hem Anayasa Mahkemesi olacak… Hakimler Savcılar Kurulu olacak, tüm yargı organlarının başı olacak. Hem Genelkurmay Başkanı olacak.. Tek adam her şey olacak ve her şeye sınırsız hükmedecek. Bu paket ile egemenlik millet iradesinden alınıp, tek bir kişiye verilmekte. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen millet iradesini temsil eden bu yetkilerin şimdi ister Sayın Erdoğan olsun, ister Sayın Bahçeli isterse Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu olsun, tek kişiye verilmesine ‘Hayır’ diyoruz.”
KUVVETLER AYRILIĞI ORTADAN KALKACAK
Çalkara ve Yeşilyurtlu yurttaşlara da ‘Hayır’ çağrısında bulunan Çakırözer, “ Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edilen kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran, bütün yetkileri tek kişide toplayan, cumhuriyetimizi yok etme girişimine bizler ‘Hayır’ diyoruz. Geleceğimizi, yarınlarımızı düşünen siz yurtsever, demokrasi ve cumhuriyet sevdalısı hemşehrilerimizin de bu Tek Adam Rejimi’ne ‘Hayır’ diyeceğine gönülden inanıyoruz” diye konuştu.
                                                                                                                                    
 
Editör: TE Bilişim