CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’de temsil edilmeyen partileri ziyaret ederek Anayasa referandumu hakkında görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Parti turları kapsamında Çakırözer  Demokrat Parti ile Demokratik Sol Parti il yöneticileriyle bir araya geldi
Ziyaretleri sırasında Anayasa görüşmelerinde Genel Kurul Salonu’nda yaşananları aktaran Çakırözer, CHP'nin tutumunu anlattı. Çakırözer, “ Yurttaşlardan habersiz olarak hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti rejimini değiştirmeyi amaçlayan anayasa değişikliği yakında onay için halkımızın önüne gelecek. Bizler Meclis'ten geçirmemek için sonuna kadar mücadele ettik. Ülkemiz bir bölünme Anayasası ile karşı karşıya.  Şimdi sıra  üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekte. Cumhuriyet değerleri etrafında birlesmeliyiz. Aynı amaç doğrultusunda yürüteceğimiz ‘Hayır’ kampanyaları ile sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize tüm yurtseverler sahip çıkacağız ve Tek Adam Anayasası’na ‘dur’ diyeceğiz” diye konuştu.
Çakırözer ve beraberindeki Parti yöneticieri, "İl yönetiminden arkadaşlarımızla hem Demokrat Parti’sini hem de DSP’yi ziyaret etmekten ve burada gördüğümüz misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduk" dedi.
Meclis’in ortadan kaldırılmasına karşıyız
Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç de yaptığı değerlendirmelerde, “Anayasa değişikliği teklifini demokrasi ve cumhuriyete darbe girişimi olarak görüyoruz. Yasama, yürütme ve yargının tek ede cumhurbaşkanında toplanmasına karşıyız. Milletimiz ve devletimize uymayacağı görüşündeyiz. Sistemin değişmesine, yürütmenin bu şekilde düzenlenmesine, Meclisin ortadan kaldırılmasına karşıyız. Biz bunu anlıyoruz ama halka da anlatılmasını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.                                                            DSP İl Başkanı Hüdaver Bingöl de konuşmasında Anayasa değişikliğine Hayır diyeceklerini söyledi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim