CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bu ülkede büyük bir kırılma olur” sözlerini eleştirerek “Erdoğan bu sözleri nedeniyle halkımızdan özür dilemelidir” dedi.

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofralarına konuk olan Çakırözer, gecenin ilerleyen saatlerinde de kahvehane ve lokalleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ediyor.

ÖZÜR DİLEMELİDİR
Çakırözer, son ziyaretinde Erdoğan’ın hafta içinde kanaat önderleriyle verdiği bir iftar yemeğinde söylediği “Teröristler kadar bizler de onurlu ve gururlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bu ülkede büyük kırılma olur” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Çakırözer şu değerlendirmeleri yaptı:
“İftarlar kardeşliğin, birlik ve beraberliğin paylaşıldığı sofralardır. İftar sofralarını siyasi miting alanlarına dönüştürmek, buradan siyaset üretmek hiç doğru bir yaklaşım değildir. Öte yandan ülkemiz terör nedeniyle acı üzerine acı yaşarken Cumhurbaşkanı'nın 'Teröristler kadar onurlu ve gururlu olmamız gerektiği' şeklindeki söylemi makamının ciddiyetiyle, ağırlığıyla, Cumhurbaşkanı görev ve sorumluluklarıyla bağdaşmamaktadır. Aynı zamanda ceza kanunumuza göre bu suçtur. Cumhurbaşkanlığı makamı Başkomutanlık sıfatını da beraberinde taşır. O makamda oturan bir kişinin şehitlerimizin aziz ruhlarını, onların yakınlarını, değerli gazilerimizi ve tüm halkımızı böyle üzmeye, incitmeye hakkı yoktur. Bu sözleri eğer dil sürçmesi ise derhal düzeltilmesi gerekir. Ancak iki gün geçmesine karşın hiçbir açıklama yapılmaması dikkat çekicidir. Sözleri hala Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde duruyor. Erdoğan bu sözlerini düzeltmeli, zaman yitirmeden başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere tüm halkımızdan özür dilemelidir”

 
Editör: TE Bilişim