CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer dün Meclis’te yaptığı konuşmasında bugünlerde çıkışları verilen geçici işçilerin sorununu gündeme getirerek,sorunlarının  bir an önce çözülmesini ve işçilerin 12 ay çalışabilecekleri iş ortamlarının yaratılarak, geçici işçilere kalıcı çözüm bulunmasını istedi.
Dün Meclis’teki görüşmeler sırasında söz alan CHP’li Çakırözer, şeker fabrikalarında yıllardır geçici işçi statüsünde çalışan emekçilerin her yıl bu aylarda çalıştığı kurumlardan çıkışlarının verildiğini hatırlattı.
EVLERİNE AŞ GÖTÜREMEYECEKLER
Eskişehir Şeker fabrikasında çalışan 121 işçi başta olmak üzere Türkiye genelindeki şeker fabrikalarından 2 bin 850 emekçinin işsiz bırakıldığını belirten Çakırözer, “Devlet Demiryolları, Köy Hizmetleri, ÇAYKUR, Tarım ve Orman İşletmeleri’den çıkışları verilen geçici işçilerimiz de bu sayıya eklendiğinde bu yıl 23 bin yurttaşımız altı ay boyunca işsiz kalacak. Bunlar arasında otuz-otuz beş yıldır geçici işçi olarak çalışanlar da var. Zaten zor koşullar altında çalışan, alın terinin karşılığını bile alamayan emekçilerimiz sırf bu yüzden, 5 bin 400 iş gününü tamamlayamadıkları için, emeklilik hakkı dahi kazanamıyorlar.Geçici işçilerimizin bu sorunu acilen çözülerek, işçilerimizin 12 ay boyunca çalışabilecekleri, yılın 6 ayında ‘Evimize nasıl aş götüreceğiz? ’i düşünmedikleri bir iş ortamı yaratılmalıdır” dedi.
BİRLİKTE KALICI ÇÖZÜMLER BULABİLİRİZ
Konuşmasında geçici işçilerden boşalan yerlere çoğunluğu hukuka aykırı uygulamalarla taşeron hizmet alımı yapıldığına da dikkat çeken Çakırözer, “Geçici işlerimizin işlerine son veriliyor ama fabrikaların personel, emek ihtiyacı; bakım, onarım, revizyon ihtiyacı devam ediyor. İşin ilginç tarafı, geçici işçilerden boşalacak kadrolara taşeron hizmet alımı yapılıyor. Sonrasında o işçilerimizin de işlerine son veriliyor. Yaşanan adaletsizlik bir an önce giderilmeli. 5620 sayılı Yasa Meclis’te düzenlenerek bu geçici işçi kardeşlerimizin çalışma sürelerinin önünün açılması gerekmektedir. Bizlerhükümeti, muhalefetiyle hep birlikte geçici işçilerimizin sorununa kalıcı çözümler bulabiliriz” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim