CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, referandum öncesinde Sivil Toplum örgütlerini dolaşmaya devam ediyor. Sarıkavaklılar Derneği’ni ziyaret eden Çakırözer, “Hemşeri derneklerine de bu referandumda önemli görev düşüyor. Sizler de hemşerilerinize ve komşularınızı bu paketin neler getireceğini çok iyi anlatmalısınız. Halkımız sandığa bilinçli biçimde gitmeli” dedi.
Dernek Başkanı Sadık Ergülen, Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizamettin Ertaş , Sarıkavak Mahallesi Muhtarı Haydar Nabi Gölpek ve  Eskişehir’de oturan Sarıkavaklılar ile bir araya gelen Çakırözer, Anayasa değişikliğinin  yurttaşların yaşamını yakından etkileyeceğini belirterek,  “Bu yüzden sizin gibi aydın, örgütlü ve bilinçli hemşeri dernekleri de üyelerini bu değişikliğin ne tür zararlar getireceği konusunda bilgilendirmeli, aydınlatmalı” diye konuştu. Çakırözer, “Sarıkavaklılar Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hukuk devletimizin, millet iradesinin yok edilmesine, Atatürk ilkelerinden sapılmasına asla izin vermezler. Ama bu kararlılığın tüm Eskişehir’e, tüm Türkiye’ye yayılması gerekli” dedi.
TERÖRÜN BİTİRİLEMEMESİNİ SORUN
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “Referandumda ‘Evet’ denirse terör bitecek” mealindeki mesajlarını eleştiren Çakırözer, “Çok talihsiz bir açıklama. Bakın AKP iktidara geldiğinde terör bitme noktasına gelmişti. Sıfırın noktasına gelmişti. 15 yıl tek parti iktidarı olarak yönettiler. Bunun son iki yılı da fiili başkanlık sistemi! Peki ne oldu? Terör bitmedi. Tam tersine azdı. Eskisine göre kat kat fazla evlatlarımızın canının almaya devam ediyor. Eskişehir’imizde bir yılda 15 şehit verdik. Şimdi dalga geçer gibi ‘Evet deyince bitecek’ diye halk kandırılmak isteniyor. Halkımız bu sözleri söyleyenlere en iyi dersi sandıkta verecek, terörle mücadele edememenin sorumlusunu sandıkta cezalandıracaktır” dedi.
Sarıkavak’lıların taleplerini de dinleyen Çakırözer, sorunların yetkilileri iletilmesi ve çözümü konusunda elinden gelen tüm gayreti göstereceğini belirtti.
 

 
Editör: TE Bilişim