CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Kuzey Kafkaslar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek derneğin 50. yılını kutladı. Dernek üyelerine Meclis’te görüşülmekte olan Anayasa değişiklik teklifi konusunda da bilgi veren Çakırözer, “Adı kim olursa olsun tek kişiye bu kadar yetki, sorgusuz sualsiz denetimsiz verilemez” dedi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir Kuzey Kafkaslar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyelerine Meclis’te görüşülmekte olan Anayasa değişiklik teklifi konusunda da bilgi veren Çakırözer, “Adı kim olursa olsun tek kişiye bu kadar yetki, sorgusuz sualsiz denetimsiz verilemez” dedi.
Bu hafta 50. Kuruluş yıldönümünü kutlayan derneğin Başkanı Cihan Ertok’u tebrik eden Çakırözer, “Abhaza, Çerkez ve diğer Kafkasya kökenli hemşehrilerimiz, Eskişehir’in toplumsal  mozaiğinin ayrılmaz parçasıdır. Nice 50 yılları birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde geçirmemizi dilerim” diye konuştu.
İSTENEN REJİM DEĞİŞİKLİĞi
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakırözer, bir soru üzerine Meclis'te görüşmelerine başlanan Anayasa değişiklik paketini anlattı. Çakırözer,“Yapılmak istenen Anayasa değişikliği değil, rejim değişikliğidir. Yapılmak istenen yasama, yürütme ve yargı güçlerini tek kişide toplayan bir tek adam rejimi kurmak. Üstüne üstlük tüm güçleri elinde toplayacak bu tek kişi hiçbir şekilde sorgulanamayacak, denetlenemeyecek. Bu paket parlamenter sistemimizi, demokrasimizi, hukuk devletimizi yok edecek bir tek adam rejimidir” dedi.
TBMM'de görüşmelerine başlanan Anayasa değişikliğinin oldu bittiye getirilerek, Türkiye'nin  otoriter bir sisteme teslim edilmek istendiğini söyleyen Çakırözer, “Türkiye’nin asıl ihtiyacı terörün bitmesi, ekonominin düzelmesi, işsizliğin bitmesi  ve OHAL’in kalkmasıdır. Türkiye'nin önceliği tek adam rejimi değil, normalleşmedir, demokrasidir, huzurun, refahın sağlanmasıdır” dedi.
Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bile kendisini sınırsız yetkilerle donatmadığını söyleyen Çakırözer, “Büük Önderimiz Atatürk'ün dahi istemediği Meclis'i koşulsuz fesih yetkisi bugün getirilmek istenmektedir. Bu metin egemenliği tekrar halktan alıp saraya verme girişimidir” dedi.
50.YILI KUTLADI
Misafirperverliği için Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Cihan Ertok ve dernek üyelerine teşekkürlerini sunan Çakırözer, “Kafkas kökenli hemşehrilerimiz Eskişehirimizin ayrılmaz parçasıdır. Sizlerin kültürünüze, tarihinize, geleneklerinize bağlılığınızı hep imranerek takip ederim. Eskişehir’in kültür ve tarih birikimine katkınız çok büyük. Derneğimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, her zaman yanınızda olacağımın sözünü veriyorum” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim