CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu.
 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de bu yıl ilk kez açılan kitap fuarını ziyaret etti.
Eskişehir Milletvekili Çakırözer Espark Alışveriş Merkezi’nin yanında açılan Eskişehir Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Türkiye’nin kitap okumada dünya ülkeleri arasında arzu edilen yerde olmadığını belirten Çakırözer, ne yazık ki teknolojinin okuma alışkanlığının önüne geçtiğine dikkat çekti. Türkiye’de 1990 yılında 914 olan halk kütüphanesi sayısının 2004 yılından bu yana giderek düştüğünü bugün Türkiye genelinde bugün sadece bin 121 halk kütüphanesi olduğunu belirten Çakırözer, günlük gazetelerin tirajının 3 milyonu dahi bulmadığını söyledi.
Eskişehir’in Türkiye’de kitabevi sayısı ve kitap okuma alışkanlığının en yüksek olduğu iller arasında yer almasının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Eskişehirimizde böylesine büyük bir kitap fuarının açılması mutluluk verici, umarım bundan sonra da daha büyük fuarlara ev sahipliği yaparız. Halkımızın, özellikle de gençlerimizin fuara olan yoğun ilgisinden çok memnun kaldım. Okuyan ve araştıran bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor, bu gibi etkinliklerle amacımıza daha kolay ulaşacağımıza eminim. Fuara katılan yayınevlerine ve fuarın gerçekleşmesini sağlayan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Valiliği ve Eylül Kitap Fuarı’na teşekkür ediyorum “ diye konuştu.
Çok sayıda yayınevinin katıldığı fuarda standları gezen Çakırözer, okurlarıyla buluşan yazarlarla sohbet etti. Yayınevlerinden çıkan kitapları inceledi, beğendiği yazarların kitaplarından aldı, vatandaşlar ve yazarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: TE Bilişim