Meclis Anayasa Komisyonu'nda AKP’lilerin muhalefeti konuşturmama kararını değerlendirenCHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Daha komisyonun 6 CHP’li üyesinden biri konuşmamışken, tüm partilerden 150 milletvekili söz beklerken ‘Müzakere bitti’ demek antidemokratiktir. Getirecekleri Tek Adam rejiminin habercisidir” dedi.
 
 
 
Meclis Anayasa Komisyonunda dün gece AKP’lilerin muhalefetin sesini kısan tavrını değerlendiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Daha komisyonun 6 CHP’li üyesinden biri konuşmamışken, tüm partilerden 150 milletvekili söz beklerken ‘Müzakere bitti’ diyerek bizi susturmak ve görüşmeleri sona erdirmek antidemokratik bir tutumdur. Bu paket ile getirecekleri ‘Tek Adam rejiminin’ habercisidir. Muhalefeti susturarak demokrasi gelmez” dedi.
 
Egemenliği saraya taşıyacak
 
Olaylı geceyi anlatan Çakırözer, şu değerlendirmeleri yaptı:
 
“CHP’li milletvekilleri olarak Türkiye’nin en önemli gündemi olan Tek Adam rejimi getiren Anayasa değişikliğini önlemek için günlerdir Anayasa Komisyonunda nöbetleşe konuşuyoruz. Çünkü bu basit bir yasa değişikliği değil. Bu Türkiye’de rejim değişikliğini öngören, demokrasinin kırıntısını dahi ortadan kaldırıp otoriter bir diktatörlüğe Türkiye’yi taşımayı planlayan bir değişikliktir. Bu değişiklik bundan 100 yıl önce saraydan alınıp halka verilen egemenliğin halktan saraya taşınması projesidir. Devletin tüm yetkilerinin tek adamda toplanması projesidir. İşte bunun için sakıncalırını anlatmaya çaba harcıyoruz.”
 
Susturarak demokrasi gelmez
 
Komisyon Başkanı AKP’li Mustafa Şentop’un görüşmelerin başında konuşmalara süre sınırlaması getirmediğini anımsatan Çakırözer, “Biz de görüşlerimizi en detaylı biçimde halkımıza aktarıyorduk. Ama Şentop, dün gece birden ‘Yeterince müzakere yaptık’ diyerek sırada yaklaşık 150 milletvekili sırada beklerken görüşmeleri kesti. Başkanlığını yaptığı komisyonun üyeleri dahi konuşma yapamadı. 6 CHP’li üyeden 5’i henüz konuşabilmiş değil. 100’ün üzerinde CHP’li vekil konuşma sırası bekliyoruz. Ayrıca görüşülmesini istediğimiz önergelerimiz var. Hiçbirini dikkate almadan muhalefetin söz hakkını kestiler. Bu antidemokratik uygulama kabul edilemez. Bu milli iradenin gasp edilmesidir. Bu, getirecekleri Tek adam rejiminin de habercisidir. Muhalefeti susturarak demokrasi gelmez” dedi.
 
Editör: TE Bilişim