CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Yeşiltepe Mahallesi'nde kurulan cuma pazarını ziyaret ederek pazarcı esnafının sıkıntılarını dinledi. CHP'li Çakırözer, “Pazarcının derdi Anayasa değil, ekonomi ve durgunluk” dedi.
 
 Yeşiltepe Mahallesi'nde kurulan cuma pazarını gezen ve pazarcı esnafının sıkıntılarını dinleyen  CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Pazarcının derdi Anayasa değil, ekonomi ve durgunluk” dedi.
 
Referandum öncesi Eskişehir’in değişik semtlerinde yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer dün de Yeşiltepe Mahallesi’nde kurulan Cuma pazarını gezerek pazarcı esnafıyla sohbet etti. Çakırözer,  “Pazarcılar her zaman yurttaşın nabzını en iyi tutan kesimdir.  Bugün pazarcı kardeşlerimizle konuşurken bir kez daha gördüm ki, ülkemizin acil gündem maddesi Anayasa değişikliği değil. Yeşiltepe’deki pazarı bile etkileyen mesele ekonomideki durgunluk. Artık insanların alım gücü kalmadı. İşsizlik aldı başını gidiyor. 15 yıldır ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi ne hale getirdikleri ortada. Ülkenin acil gündem maddesi Anayasa değişikliği değil artan terör, yoksulluk, işsizlik ve bunların çözümüdür” dedi.
 
‘HAYIR’LI İŞLER DİLEDİ
 
Ülkenin gerçek sorunları çözüm beklerken, yurttaşların önüne tüm yetkileri tek kişiye denetimsiz biçimde devreden bir Anayasa teklifinin getirildiğini belirten Çakırözer, “Hepimizin kaderi, tüm ülkenin kaderi tek bir kişinin iki dudağı arasına bırakılamaz. İktidarıyla muhalefetiyle esnafın, yurttaşın sorununu çözmek için uğraşmamız gerekli. Şimdi zorunlu biçimde vatandaşın önüne getirilen bu Anayasa değişikliğine ‘dur’ deyip yeniden ülke gündemine dönmeliyiz. Bu Anayasa teklifine esnafımızla, emekçimizle hep beraber ‘Hayır’ diyelim. O yüzden sizlere her zamankinden daha fazla ‘Hayır’lı işler diliyoruz” şeklinde konuştu. Çakırözer’e ziyaretinde CHP Tepebaşı İlçe yöneticileri ve Tepebaşı Belediye Meclisi üyeleri eşlik ettiler.
 
 
 
Editör: TE Bilişim