CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, hükümetin Suriye politikalarını eleştirerek, “ ‘Gerekirse Münbiç’e, Rakka’ya gireriz’ denmekte. Suriye’nin geleceğini Türkiye tek başına belirleyemez. Uluslararası aktörlerle işbirliği içinde Suriye içindeki savaş, acı dindirilmelidir. Mehmetçik tek başına Ortadoğu’nun jandarması yapılmamalıdır” dedi.
İÇ SAVAŞTA TARAF OLMAYALIM
Kanal B’de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin “Gerekirse Münbiç’e, Rakka’ya gireriz” söylemlerini eleştiren Çakırözer şu değerlendirmeleri yaptı:
 “Suriye, Irak bizim komşumuz. Buradaki gelişmeler bizi doğrudan etkiliyor. Suriye’deki yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize 3 milyon,  3 buçuk milyon sığınmacı geldi. Ülkemizin sınır ticareti, turizm potansiyeli yok oldu. Ekonomimiz son derece olumsuz etkilendi. Suriye’den kaynaklı terör nedeniyle yurttaşlarımızı yitirdik. Komşularımızın içindeki olaylara tabii ki duyarlı olmalıyız, tabi ki ulusal çıkarlarımızı korumalıyız. Ancak bunu komşularımızın işlerine, iç çatışmalarında taraf olarak yapmamalıyız.”
IŞID’LE SADECE MEHMETÇİK SAVAŞIYOR
Suriye tezkeresine CHP’nin destek verdiğini belirten Çakırözer, “Biz tezkereyle sınır güvenliğimizin sağlanması için destek verdik. Ama ‘oraya gidin, bütün Suriye’yi ele geçirin, istediğiniz her yere gidin’ demedik. Suriye’de ne yapılacaksa uluslararası hukuka göre, uluslararası toplumla birlikte yapılması lazım. Ama baktığınızda eli kanlı İŞİD ile bir tek Mehmetçiğimiz mücadele ediyor. Başka kimse yok. Bizi Ortadoğu’nun jandarması konumuna itmek istiyorlar. Bu doğru değil” dedi.
Çakırözer, hükümetin Rakka ve Münbiç operasyonları için de halkın görüşünü alması ve referanduma gitmesi önerisinde bulundu. 
GÖREVİ TAMAMLAYIP, SAĞ SALİM DÖNMELİYİZ
Fırat Harekatı’nın kapsamının genişlemesini eleştiren Çakırözer, “Bakın 80’e yakın şehidimiz var. El Bab operasyonunda. Şimdi Münbiç, Rakka deniyor. Olması gereken; Amerika ile, Rusya ile gerekirse Suriye rejimi ile oradaki uluslararası aktörlerle birlikte hareket edilerek terör örgütleriyle birlikte mücadele edilmesidir. Talebimiz: artık Türkiye’nin daha ileriye gitmek yerine bulunduğu yerde, sınırımızın güvenliğini, kendi halkımızın güvenliğini sağlayacak şekilde pozisyon almasıdır. Evlatlarımızı da bir an önce kendi ülkemize, ailelerine geri getirmesidir”
 
Editör: TE Bilişim