CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Teksan Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Teksan Sanayi Sitesi Başkanlığı’nda bölge esnafıyla bir araya gelen Çakırözer ve Ataç, esnafın sıkıntı ve taleplerini dinledi, anayasa referandumunda ‘Hayır’ çağrısında bulundu.
EKONOMİ DEMOKRASİ İLE GÜÇLENİR
Anayasa değişikliği paketine ilişkin görüşlerini ve pakete neden ‘Hayır’ dediklerini TEKSAN Oda Başkanlığı yönetimi ve bölge esnafıyla paylaşan Çakırözer ve Ataç, emekçilerin ve iş insanlarının haklarının, iş güvencesinin ve çalışma barışının demokrasi, hukuk devleti ve bağımsız yargının olduğu parlamenter sistemler ile korunabileceğini söylediler.  Demokrasi ve hukuk devletinin olmadığı sistemlerde ekonominin düzelmeyeceğini anlattılar.
HAYIR ÇAĞRISI
Halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği paketinde sanayicinin, esnafın, üreten insanların sorunlarına ilişkin hiçbir madde bulunmadığına dikkat çeken Çakırözer, “Bizler tüm yetkileri sorgusuz, sualsiz, denetlenebilirliği ortadan kaldırarak tek kişide toplayan Anayasa değişikliği paketinin demokrasi, hukuk devleti ve bağımsız yargı konularında Türkiye’yi ileriye götürmeyeceğini düşünüyoruz. Bunun için sizlere de ‘Hayır’ çağrısında bulunuyoruz” dedi.
Teksan esnafının dile getirdiği talep ve sıkıntıların ilgili kurumlara iletilmesi konusunda elinden gelen çabayı göstereceğini dile getiren Çakırözer, anayasa referandumu sonrasında da Meclis’te hükümetin dikkatine getireceğini söyledi. Ziyaret sonrasında Çakırözer ve Ataç Oda Başkanı Ramazan Karamanlı ve yönetimine teşekkürlerini iletti.
 

 
Editör: TE Bilişim